Viralt! Tilbyr bærbar bolig på 1 kvadrat

Publisert 19 juni 2015 | av

Tilbyr bærbar bolig på 1 kvadrat


Vanskelig å få boliglån? En tysk arkitekt kan ha funnet løsningen. «Kvadratemeterhuset» inneholder både stol, vindu med utsikt og sovemadrass.

I tillegg kan du enkelt rulle eller bære det på ryggen om du går lei av nabolaget: – Dette er de eneste måten jeg kan bestemme hvem jeg har som naboer, sier skaperen.

Til tross for at boligen ser ut som den hører hjemme på en teaterscene eller i en Monty Python-sketsj, er konstruksjonen alvorlig ment.

1 kvadrat hus (3)

Skaperen, den tysk-laotiske arkitekten Van Bo Le-Mentzel, var husløs i flere år etter flukten fra det krigsherjede hjemlandet og til den tyske hovedstaden. Mikro-boligen er hans måte å tilby hjelp til folk i samme situasjon. I tillegg mener Le-Mentzel at boligen inneholder noen solide fordeler.

Les også: Hadde ikke råd til leilighet – kjøpte garasje

– Dette er den eneste kvadratmeteren i verden hvor jeg kan bestemme hvilken utsikt vinduet viser, i hvilken retning jeg åpner døren, og hvilke naboer jeg har, sier han.

Tilbyr bærbar bolig på 1 kvadrat

Bærbar bolig – bo akkurat der du vil

Boligen er skapt av lett treverk, har et stor skyvevindu og en låsbar dør. Kvadratmeteren med husrom har i tillegg hjul, og med en vekt på kun 40 kilo er det dermed mulig for de fleste å flytte rundt etter eget humør og behov, som en bærbar bolig.

Les også: Kjøp hus og få med kone på kjøpet!

Flyttbarheten er også en viktig del av løsningen – huset er designet for å være mulig å få med seg gjennom dører, i heisen, i bagasjerommet på bilen og til og med på T-banen.

Tilbyr bærbar bolig på 1 kvadrat

På grunn av en praktisk flipp-mekanisme kan huset benyttes både horisontalt og vertikalt. Det er dermed mulig å få sovet der. Det anbefales likevel ikke benyttet av personer over 1.75 i høyden.

1 Euro dagen på Airbnb

Om feriepengene uteblir eller du har lyst til å prøve noe helt nytt i sommer, er kvadratmeterhuset mulig å leie for 1 Euro dagen hos Airbnb.

Kaster du deg ut i det, tilbys dusj, kjøkken og bagasjerom hos et hostel i tilknytning til BMW Guggenheim Lab, som har bygget de rekordsmå boligene.

(Kilder: Hartzivmoebel.dk / International Business Times /Bilder: Hartz IV Möbel / Daniela Kleint / BMW Guggenheim Lab) Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close