Blogg ung-i-næringseiendom-1

Publisert 2 mars 2015 | av

Neste generasjon eiendomstopper


Vi er allerede godt i gang med det nye året men for min del har jeg personlig ikke kommet helt i gang med semesteret. Det begynte bra den første uken og jeg kan innrøme at en vane som skippertaksstudent er vond å vende. Jeg kan skrive under på at det til tider er veldig vanskelig å komme seg opp til forelesning når sengen og andre festligheter frister litt mer.

Men om mine heller dårlige valg den siste tiden ikke skal gjenspeile seg alt for mye i karakterene til sommeren, må jeg virkelig stå på å komme meg til skolen og være med i forlesningene, og det skal jeg få til.

Men selv om det ikke har vært så aktiv på skolefronten den siste tiden har jeg absolutt holdt på med eiendomsrelaterte ting. Jeg har vært så heldig å blitt kjent med en av foregangsmennene og leder av Ung i næringseiendom Salman Saeed.

ung-i-næringseiendom-2

For å gi dere ett lite innblikk av hva Ung i næringseiendom dreier seg om har jeg møtt Salman for et lite intervju og jeg stilte han tre spørsmål og dette er hva jeg fikk til svar:

* Hvordan kom dere på ideen å starte Ung i næringseiendom?

– Undertegnende samt fire andre fra bransjen satt i fjor høst og diskuterte hvor synd det var at det ikke fantes et fora hvor man kunne møte mennesker som jobbet med den samme materien som oss og som videre var på samme sted karrieremessig innenfor sin respektive side av bransjen.

Jeg som representant for en eiendomsinvestor og eiendomsutvikler er heldig som blir invitert til alle mulige tilstelninger i regi av rådgivere ( meglere, advokater etc. ). Her møter man gjerne partnere og ledere fra rådgivernæringen som alle er en del år eldre, men man får sjelden møtt de man faktisk kommer til å jobbe med om noen år – de som er i din egen aldersgruppe og som du naturlig vil ha mer til felles med – disse er jo ikke invitert da de ikke representerer virksomheten utad.

Det er nettopp det vi ønsket å gjøre noe med, ved å skape et fora hvor det å være ung skulle få forrang foran tittel og erfaring.

I dag består nettverket av over 230 profesjonelle eiendomsaktører, alt fra utviklere, næringsmeglere, investorer, juridiske rådgivere , tekniske rådgivere, finansielle rådgivere, investeringsbanker og syndikeringsaktører, myndigheter og mediehus – som alle jobber mot næringseiendom. Funksjonsspennet strekker seg fra regnskapsassistenter til investeringsdirektører.

* Hvem er Ung i næringseiendom for og hva er formålet med det?

– Formålet med Ung i næringseiendom er å skape en arena hvor unge og likesinnede mennesker kan møtes for å utveksle kunnskap, erfaring samt bygge nettverk. Vi har satt noen relevanskrav for opptak i nettverket;

1. alderskrav ( 35 år eller yngre)

2. tilhørlighetskrav ( jobber til daglig innen næringseiendom)

I sum mener vi dette relevanskravet gjør nettverket nettopp relevent og vil på sikt skape kredibilitet. Satt på spissen er det morgendagens ledere og beslutningstakere fra alle sider av aspektet av det samfoldet vi kaller næringseiendom- som er samlet i dette nettverket.

* Dere har arrangert ett av totalt fire møter i år, hvordan føler du mottakelsen har vært og hvordan har tilbakemeldingene fra medlemmene vært?

– Mottakelsen har vært enorm og overveldende. Vi er veldig ydmyke overfor den viktige jobben vi nå har med å sørge for at nettverket forblir nøytralt og videre jobbe mot å skape kredibilitet for nettverket utad gjennom fire vellykkede treff i år, før vi til neste år formelt tar stilling til hvordan vi i dybden skal organisere medlemsmassen.

Etter det første treffet hos Ba-Hr i januar og den medieeksponeringen det arrangementet genererte har nettverket doblet seg i antall medlemmer- og vi får stadig hendvendelser fra potensielle sponsorer som ønsker å bidra til å videreutvikle nettverket. I skrivende stund jobber vi mot å inngå en samarbeidsavtale med et mediehus som skal bistå oss i forbindelse med medlemsforvaltning, arrangementkordinering samt profilering mm.

ung-i-næringseiendom-3

——-

For min del gir jeg arrangementet toppkarakter, både foredrag og øvrig program var veldig interresant og jeg føler det virkelig er bra å ha en slik arena for nettopp det navnet tilsier `Unge som har sitt daglige virke i næringseiendom´. Gjennom mingling fikk jeg nye beskjentskap og etter denne kvelden har jeg innsett at utdannelsen jeg er i gang med kan brukes til mye og mulighetene er mange 🙂 I den nyeste utgaven av Estate Magasin har Salman blitt plukket ut som en av eiendomsbransjens kommende stjerner.

Les det her på Estate MediaTags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close