BOiNORGE

Publisert 18 desember 2015 | av

Hvorfor jeg ikke pynter til jul


Julepynten begynner å flytte inn i de aller fleste hjem. Noen liker rødt. Andre liker lilla. Noen sølv, og noen gull. Jeg holder meg strengt tatt unna hele greia.

Kall meg gjerne ukoselig. Men det handler ikke om det. Jeg elsker jula. Julemat. Julefilmer. Julekaker. Julemusikk. Alt svelges rått. Julepynten derimot får ikke plass her i leiligheten, av flere grunner.

Les også: Rød jul har blitt gammeldags

Malene-pynte-til-julTidligere år har jeg prøvd å pynte til jul. Etter aller beste evne. Det blir likevel begrenset hvor koselig det blir i student-leiligheten med to par nisser, en engel, fire lilla lys og en stake i vinduet. Det blir så halvveis, at det rett og slett ikke blir koselig i det hele tatt. I tillegg har jeg i alle år vært så utrolig treg med å få bort julepynten. Den kan lett stå til februar. Og vi er vel alle innforstått med at jula strengt tatt ikke varer helt til påske. Dessverre. Det hadde jo vært koselig.

Julepynt er svindyrt! Det er selvsagt derfor jeg ikke har mer en disse to nissene, engelen, lysene og den stusselige staken fra Europris. Skikkelig julepynt koster. Lommeboka mi er neimen ikke verdt noe som skal stå på pynt i en drøy måned før det stues vekk igjen i boden, når jeg uansett skal hjem, og vekk fra leiligheten i selve juletida. Og neste år er det garantert utdatert. Da vil man ha ny julepynt. Sånn går det. En ond sirkel det der. Så kan jeg jo selvsagt gå på januarsalg å håpe på at jeg kan få tak i neste års trendy julestæsj. Så billig som mulig, selvsagt.

Les også: Helt nabolag kjører "synket" lysshow i julen

Å få det der skikkelig fine julehjemmet er ikke lett. Etter min mening ser julepynt lett ”trashy” ut, og man skal holde tunga rett i munnen når man pynter. Det er ikke gjort på en halvtime si’.

Som de fleste andre studenter reiser jeg hjem til jul. Hvorfor skal man gidde å pynte et sted man ikke skal være i julestria? Det er da unødvendig å slenge frem både julegardiner, juletre og juleduker når man ikke skal være hjemme? Nei, julepynten hører hjemme hos mor. Hun vet å få det til. Der er det koselig vett’. Det er godt jeg skal hjemover, slik at jeg kan få min årlige toukers dose real jul.

God Jul!

Les også: Kollektiv? Nei, fy fader det gidder jeg ikke, ass

Foto: Thea Halås
Cover-bilde: Flickr/Kyle Hale

 Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close