Gode Tips Tips til studenter som skla kjøpe bolig

Publisert 12 juli 2016 | av

5 tips til studenter på boligjakt


Å eie i stedet for å leie sin studentbolig kan være både smart og lønnsomt. Her får du meglerens fem tips til egen kåk.
 
Boligprisene i Oslo og de andre største byene går stadig oppover og kostnadene for å leie stiger. Derfor er det mange som ønsker å komme inn på boligmarkedet som eier.

– Vi ser at flere og flere studenter velger å kjøpe sin bolig foran å leie den, sier Siamak Ebrahimi, eiendomsmegler og partner hos Eie Eiendomsmegling på Sinsen i Oslo. Nå i juli er det høysesong for studentene å gå på boligjakt.
 
– Vi har mange folk på visning selv om det er midt i fellesferien, og det er ofte studenter med mamma og pappa på slep, sier Ebrahimi. Det er klart at utbudet av boliger er mindre nå enn i august, men da skal jo alle kjøpe, så derfor kan det være smart å kjøpe nettopp nå. Da ligger du i forkant av markedet som pleier å eksplodere tredje helgen i august.

Les også: Skal dere kjøpe bolig sammen? Se hva dere bør tenke på

Han sier at mange får både gode råd og direkte pengestøtte fra foreldrene sine.
 
– Å stille sikkerhet i egen bolig – kausjonere – er nok den vanligste formen for foreldrehjelp. På denne måten slipper foreldrene direkte å punge ut når barna skal kjøpe, sier han.
 
Her er Ebrahimis 5 enkle tips:

1. Avklar med banken i god tid for å ha finansiering på plass. (Red. tips: Her kan du søke om finansieringsbevis fra flere banker samtidig)

2. Ring megler gjerne før visning dersom du har mange spørsmål. Bruk megleren som rådgiver på selve visningen og bruk tiden godt.

3. Be gjerne om å få se viktige dokumenter som regnskap, vedtekter, årsberetning fra sameiet/borettslaget slik at man får dannet seg inntrykk av sameiet/borettslaget

4. Sørg for å planlegge budrunden i god tid. Opplever at det er mange som har glemt prospektet og budskjema den dagen det er budrunde, eller at de skal være i møter på formiddagen. Last ned budappen, gjør ting klart, slik at man lett kan sende det første budet til megler.

5. Hold et godt øye med telefonen, den kommer til å ringe.

Siamek Ebrahimi fra iHusSiamak Ebrahimi fra Eie har bred erfaring med boligsalg til studenter

Les også: Dette må du vite som ung boligkjøperTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close