skadedyr bli kvitt mus, mygg og andre skadedyr

Publisert 16 juni 2016 | av

Bli kvitt mus og insekter med denne vidunderplanten


Den rene og friske duften dette naturlige innsektsmiddelet avgir er bare en bonus.

Sommeren er en herlig tid, men varmen fører også med seg irriterende skadedyr som mus, maur, mygg og flått. Til tross for at gnagere og innsekter er viktige for å opprettholde naturens kretsløp, er de sjeldent ønskelige å ha hjemme eller rundt seg.

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det finnes en genial løsning som både sikrer boligen din mot insekter og gnagere, samtidig som den er skånsom mot inntrengerne og det biologiske mangfoldet. Vidunderplanten det er snakk om kan også brukes til holde bitende insekter som mygg og flått borte fra både deg selv, barna og husdyr.

Les også: Når rottene invaderer hjemmet ditt

Vidunderplanten Mynte

Disse plantene sees ofte på som ugress (tips: gro planten i potte, så unngår du enkelt uønsket spredning), men er viden kjent for sine egenskaper i matveien. Mynte har imidlertid mange flere bruksområder. Det kan blant annet brukes til å motvirke kvalme, samt lindre støle og stive muskler, ifølge Wikipedia. Det du kanskje ikke visst er at urten også kan brukes til å bekjempe ulike skadedyr.

vil du bli kvitt maur, mygg og andre insekt?Denne krabaten har sin plass i økosystemet, men du vil helst ikke ha ham i nærheten av hjemmet ditt…

Slik lager du en naturlig insektsspray av Mynte

Eneste nødvendige remedier er mynteplante, skall fra en citrusfrukt (sitron eller appelsin), desinfeksjonssprit og en sprayflaske. Slik går du frem:

1. Kutt opp en god porsjon mynteblader sammen med skall fra enten sitron eller appelsin og ha det i en kjele. Hell over vann til det dekker blandingen, og avslutt med å gi det et oppkok.  

2. La blandingen stå over natten før du presser ut væsken gjennom en sil.  

3. Bland sammen med lik mengde desinfeksjonssprit, og hell deretter ditt nye innsektsmiddel over i en sprayflaske.

Til slutt sprayer du det naturlige innsektsmiddelet i alle husets hjørner, dørlister og vinduskarmer for å stoppe uønskede gjester. Dette kan også brukes på mennesker og dyr.  

Duftposer

Fyll duftposer med mynteblader. Plasser duftposene i huset der hvor du plages mest av fluer og innsekter. Anbefales å knuse bladene først for ekstra sterk aroma og effekt.

Knuste mynteblader

Knus tørkede mynteblader og strø det der du sliter med maur. Alternativt kan du bruke mynte-téposer, dersom du ikke har fersk mynteplante tilgjengelig.

Enklere blir det ikke. Dermed kan du nyte et velduftende hjem fritt for plagsomme insekter og gnagere! 

Les også: Ser vinduene dine slik ut? Det kan være tegn på muggsopp

Kilder: WikipediaDoityourself.com, Howtogetridofmice.comTags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close