Oppussing

Publisert 21 november 2016 | av

Kjøkkenet mest lønnsomt å fornye


Skal du selge boligen, er det mange ting å tenke på. Blant annet må du vurdere om du skal freshe opp et rom eller to før du selger. Skal vi tro ekspertene, får du mest igjen for å gi kjøkkenet noen nye strøk.

Kjøkkenet sies å være boligens viktigste rom. Det er her familien samles til middag etter en travel dag. Det er her vi svir våre første pannekaker. Det er her vi finner roen med morgenkaffen og dagens avis. Da er det klart at dette rommet kanskje vies litt ekstra oppmerksomhet under visningene.

Daglig leder i DNB Eiendom avd. Oslo St. Hanshaugen, Anders Hverven, mener det derfor kan være lurt å oppgradere kjøkkenet hvis du skal selge om ikke så lenge.

– Det er noen rom som er mer lønnsomme enn andre å pusse opp før salg. Det å gi kjøkkenet et løft kan for eksempel være veldig lønnsomt. Det er ikke for kostbart, og det er et rom som har mye å si for boligens helhetsinntrykk, forteller Hverven.

Det krever ikke mye tid eller penger for å gi kjøkkenet ny look. Litt maling på veggene eller kjøkkeninnredningen, et strøk olje på benkeplatene eller en oppgradering av halvmeteren mellom overskap- og underskap er alt som trengs.

content picture

Kosmetiske oppgraderinger

Ifølge Hverven velger en del å gi kjøkkenet et lite løft før salg, og her kjører vi på med både helt lyse og helt mørke farger.

– Men faller valget på sort kjøkkeninnredning, er det som regel i kontrast til lyse vegger, sier han.

Kjøkkenet er uansett det rommet Hverven mener det er mest lønnsomt å fornye.

content picture
content picture

Hva med badet?

Baderommet kan også ha godt av noen kosmetiske oppgraderinger.

– Mange velger å ikke pusse opp badet helt før de skal selge, fordi det kan være veldig kostbart. Her kan det allikevel være smart å gjøre noen kosmetiske oppgraderinger, som å skifte ut servanten eller male flisene, foreslår han.

Badet er også et veldig viktig rom, og desto viktigere er det at man trives med innredningen. Fordi det kan være kostbart, kan det altså være greit å overlate den totale oppussingen av dette rommet til de nye eierne, slik at det blir nøyaktig slik de ønsker. Gå heller over med et strøk maling i taket eller pynt opp med nye baderomstepper og -tekstiler.

content picture
content picture
Mari Andersen Rosenberg/ifi.no


  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close