Oppussing Hvordan legge varmekabler selv

Publisert 12 januar 2016 | av

Oppussingsbloggen: Slik legger du varmekabler selv


Det har vært stille fra oppussingsbloggen i noen måneder nå. Det betyr ikke at prosjektet har stoppet opp, bare at jeg ikke har hatt tid til å oppdatere fremdriften. Nå nærmer vi oss slutten og det er på tide med en oppdatering!

Da vi avrettet gulvet på kjøkken og spisestue fikk vi støpt inn varmekabler. Dette gjorde elektrikeren for oss.

Vi ønsket oss imidlertid varmekabler under parketten også, og etter litt googling fant vi ut at hvis vi valgte riktig type kunne vi fint legge varmekabler selv, uten elektriker. Vi gikk for Veria Clickmat som viste seg å være et utrolig enkelt system.

Legge varmekabler selv

Det var bare å rulle ut mattene og skjære ønsket lengde med en tapetkniv. Så klikkes mattene sammen og man kobler på strømmen (vanlig stikkontakt). Termostaten er trådløs (går på batteri) og kan festes hvor som helst i rommet eller legges ute av syne. Den kan også programmeres til å være på til bestemte tidspunkter.

hvordan legge varmekabler selv

Nettsiden til leverandøren har en video som viser hvordan det gjøres, og man kan regne ut hvor mange matter man trenger her.

Parkett over varmekablerVarmekabel-mattene fungerer også som underlag for parketten. 

Vi brukte lang tid på å finne en enstavs parkett med den fargen vi ønsket oss. Litt hvitpigmentert, men ikke grått. Og heller ikke gulbrunt som de uten hvitpigment ofte blir. Også ville vi ha lange, brede planker. Etter mye leting ente vi opp med en enstavs eikeparkett av typen Saga Uniline Eik hvit fra Interiorkupp.no

Vi la parkett i hele loftsetasjen, samt et soverom nede. 

Ferdig parkett og WaterRower

Ferdig gulv og ny WaterRower! Også var det loftet da…

Legge parkett på loftetLoftet er ett stort rom uten noen dørterskler, da måtte alt legges i samme runde uten skjøter.

Ferdiglagt parkett på loftet

Håper dette var til hjelp om du også vil legge varmekabler selv. Her kan du se resten av oppussingsbloggen, og følge fremgangen til "Prosjekt Penthouse".

Les også: Oppussingsbloggen: Rive ned og bygge opp – peis og gulvTags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close