Oppussing Mikrosement til bad

Publisert 24 mars 2016 | av

Moderniser eksisterende bad med mikrosement


– Få en helt ny look uten å rive det gamle badet.

Det nærmer seg slutten for denne runden med oppussingsbloggen. Badene har frem til nå stort sett vært utelatt fra bloggen, så her kommer et kjapt innlegg om hvordan vi fornyet badene med mikrosement. Jeg har flere ganger skrevet om hvordan man kan få en betongoverflate på gulv, bad og kjøkkenbenk, så dette innlegget blir ikke så teknisk.

Badene var ganske påkostede og relativt nye, det var bare det at vi ikke syntes de var noe fine. Det ville kostet mange hundre tusen å starte helt på nytt, og ikke minst var det unødvendig, de fungerte jo helt fint. Jeg hadde tidligere lagt mikrosement fra Cement Design på et annet bad (her) som jeg ble veldig fornøyd med, så da var det et enkelt valg å gjøre det igjen.

Les også hvordan vi fikk spesiallaget trapp til leiligheten

bad før og etter mikrosementHovedbadet før og etter

Hovedbadet ble kledd inn i mikrosement av typen Cement Design Classic i lys grå på gulv, og hvit og mørkeblå mikrosement på veggene. Sistnevnte farge ble spesialblandet av Dekorhuset etter noen inspirasjonsbilder vi sendte over. Himlingen er hvitmalt. Disse fargene går igjen i flere rom i leiligheten (se bilder lenger ned).

Ettersom det til slutt ble så mye mikrosement, valgte vi å sette bort hele jobben til Dekorhuset, som også har agenturet på Cement Design (en mikrosement-produsent). Men fordi det er et morsomt materiale å jobbe med sparte jeg benkeplaten på badet oppe til meg selv.

Bade med mikrosement

Benkeplaten har jeg saget til i mdf og kledd i en selvblandet gråfarge for å matche gulvet. Så er det lagt 4 tynne lag med mikrosement, impregnert og deretter to lag med matt lakk.

Ikke bare på badene…

betonglook på gulv og vegger

Den åpne kjøkken/stue-løsningen har samme materialer og fargekombinasjon som hovedbadet. 

CementDesign MikrosementStåltrappen er sveiset av Baastad Mekaniske

Du finner alle innleggene i oppussingsbloggen herTags: , , , , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close