Oppussing

Publisert 9 april 2015 | av

Ny peis, sponset av Oslo kommune


Jeg har tidligere skrevet litt om peis-planene våre her. Nå som gulvet er avrettet kan vi sette inn den nye peisen.

Den gamle koks-ovnen måtte ofres fordi den sto i veien for det nye kjøkkenet. I samme rom sto det også et monster av en gammel peis. Når alt annet blir topp moderne måtte vi gjøre noe med denne også. Og når Oslo kommune i tillegg gir inntil 6.000,- i enøk-støtte (innenfor Ring 3 i Oslo) for at folk skal bytte ut gamle ildsteder med nye og mer miljøvennlige ble en utskifting et enkelt valg. 

Det er Oslo kommune via Klima – og energifondet som for tiden sponser bytte av ildsted, les mer på deres sider her.

klargjøring til bytte av peisDen gamle peisen er fjernet, og det er klart for påkobling av den nye

I utgangspunktet hadde vi mest lyst på en åpen peis. Det er koseligere, og vi har en lukket vedovn oppe på loftet. Men etter litt research fant vi ut at dette er ikke noe man får støtte til, fordi det ikke er like effektivt som varmekilde, og dermed ikke like miljøvennlig. Det er altså lukket peis som gjelder.

Så kom vi over peisen med et vakre navnet Q-34AL-R fra Nordpeis.

Det smarte med denne er at glasset kan skyves opp inn i selve konstruksjonen (se bilde nederst). Dermed kan du selv velge mellom åpen og lukket peis alt ettersom du trenger mest mulig varme eller bare for hygge.

bygge ny peis med tilskudd fra Oslo kommunePeisinnsatsen er satt på plass, og elementene til omrammingen ligger klare til høyre.

Peisinnsatser veier MYE. Det er greit å få med levering. Selve peisinnsatsen må installeres av godkjent installatør hvis du skal få igjen penger fra kommunen.

Peis fra Nordpeis under bygging

Murerne satte opp omrammingen for oss også, men det viste seg å være ganske enkelt, de ferdige betongelementene passet sammen som et puslespill.

Vi skal kle inn selve peisen og veggen bak i Cement Design, men faktisk så peisen veldig kul ut helt ubehandlet også.

ferdig peisinnsats med ramme, typen Q-34AL-R fra NordpeisPeisen av typen Q-34AL-R fra Nordpeis har glass som kan skyves inn i selve konstruksjonen. Til venstre er glasset lukket, til høyre halvveis åpent.

Det kommer flere bilder etter hvert som peisen ferdigstilles!

Alle innleggene i denne oppussingsbloggen finner du her.


NB: Nordpeis ga oss en ekstra god pris på peis og omramming.Tags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close