Oppussing

Publisert 8 mai 2015 | av

Nytt kjøkken, med komplikasjoner


Endelig var det klart for nytt kjøkken. Det ble bestilt for lenge siden, og har ventet i eskene sine i mange uker mens vi jobbet med gulv, tak og vegger ute i stuen/kjøkkenet.

kjøkkenskap hthBakveggen er av mikrosement, les mer om det her

Etter en god del flatpakke-kjøkken kjøpte vi denne gang fra en leverandør som leverer skrog og skuffer ferdigbygd. Likevel fulgte det med to esker med hundrevis av løse deler. Å forvente at kjøkkenet skulle opp på et par timer var litt optimistisk. 

kjøkkenøy

Andre strek i regninga var at den hvite Core Stone-benkeplata var sprukket rundt vasken. Produsenten var super-hjelpsom da vi oppdaget det og vi fikk bestilt en ny benkeplate samme dag, men siden den er laget på mål og med underlimt vask vil det ta noen uker før den nye benkeplaten kommer. Midlertidig har vi bare lagt benkeplaten på plass og fått koblet på vannet, så får en montør og rørlegger fikse dette på nytt når den nye benkeplaten kommer. 

montering av nytt kjøkken

Tredje strek i regninga var at kjøkkenet ikke passet. Vi hadde målt litt feil så det siste skapet fikk akkurat ikke plass. I stedet for å hakke oss inn i veggen for å mekke det til bestiller vi heller et smalere skap. Vi har nok annet å holde på med.

kjøkken benkeplate og blandebatteri

På kjøkkenøya gikk vi for en benkeplate i laminat. Det er mye rimeligere enn heltre, og så lenge laminaten holder en viss standard er den vedlikeholdsfri og vil se pen ut mye lenger enn ordentlig tre. Det er like skummelt hver gang å sage ut hull til koketoppen, men det gikk fint.

Les også hvordan vi byttet ut den gamle peisen med støtte fra Oslo Kommune

Halvferdig kjøkken oppussingsbloggen


Samtidig har arbeidet startet på det ene badet. Vi har gitt bort boblebadet og servanten. Rørleggeren måtte ha tilgang over himlingen for å legge vanntilførsel til det nye kjøkkenet, så da måtte vi åpne opp. Vi kvitter oss da samtidig med panelhimlingen med spotter og går for malt gips med ny belysning.

Planen er å legge mikrosement over flisene på gulv og vegger som vi har gjort ute i stua. Det kommer til å bli veldig bra. Håper vi!

rive bad

Alle innleggene i denne oppussingsbloggen finner du her.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close