Oppussing

Publisert 24 mars 2015 | av

Oppussingsbloggen: Rive ned og bygge opp – peis og gulv


I forrige innlegg rev vi etasjeskillet og raserte med det store deler av leiligheten. Nå har vi endelig startet arbeidet med å bygge opp igjen, og håper at vi raskt kommer et godt stykke videre.

pusse opp penthouse leilighet

Åpningen rundt "krateret"…

oppussngsobjekt

Nå har vi fått tettet, gipset og malt.

oppussing stue inspirasjonEndelig får vi et inntrykk av hvordan kjøkken/stue nede vil se ut. Romfølelsen er helt fantastisk.

Bytte ut gammel peis

Vi har revet en gammel koks-ovn som må vike for et kommende kjøkken, og et monster av en hjemmelaget peis. Her skal vi sette inn en ny peis. Fra januar i år økte Oslo kommune støtten til utskifting av gamle vedovner til nye rentbrennende vedovner og peisinnsatser. Enøktilskuddet ble doblet fra 3.000 til 6.000 for de som bor innenfor Ring 3, halvparten utenfor. Du finner mer info og en liste over andre tiltak Oslo kommune de gir tilskudd til her, men det ser ikke ut til at de har oppdatert tilskuddssatsen på bytte av ildsted. 

Vi har vært veldig i tvil om vi skal ha en åpen peis som er det koseligste (dette får du ikke støtte til), eller en lukket peis som gir mest varme. Nå har vi funnet en fantastisk peis som gir oss begge deler. Mer om det i et senere innlegg.

avrette gulvFlere lag med parkett over det originale tregulvet

Skjevt gulv

Gulvet i det som skal bli kjøkken og stue er veldig skjevt. Vi har bestemt oss for å avrette gulvet, legge varmekabler og toppe det hele med en sementfinish fra Cement Design. Dette er det samme materialet vi brukte til badet og kjøkkenbenk da vi pusset opp fabrikkleiligheten i fjor. Også da ble alt dokumentert i denne bloggen

Vi oppdaget at det ligger 2 lag med parkett oppå det gamle tregulvet. For å spare avretningsmasse fjerner vi parketten kun der hvor gulet er høyest. Vi er i dialog med en leverandør av forskjellige typer varmekabler for å finne beste løsning. Mer om dette kommer. 

oppussingsbloggen

Du ser litt hva slags stil vi vil ha her, og alle tidligere innlegg finner du herTags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close