Oppussing

Publisert 11 mars 2015 | av

Oppussingsbloggen: Endelig river vi taket!


Da var det endelig klart for å åpne opp mellom de to etasjene. Dette har vi gledet oss til lenge!

I forrige innlegg av oppussingsbloggen ble vi kvitt stubbloftsleiren, den gamle isolasjonen mellom etasjene. Ved å få noen til å suge den ut sparte det oss for masse tid, tung bæring og støv i resten av bygården.

rive himling2De digre bjelkene sitter tett

Bjelkene i etasjeskillet ligger ganske tett, for tett til at vi kan få opp en fin trapp, og såpass tett at man mister en del av romfølelsen.

Vi har hatt et arkitekt- og ingeniørkontor til å bistå med fjerningen av noen etasjebjelker. Selv om bjelkene i etasjeskillet har som hovedfunksjon å holde gulvet på loftet oppe, – det gulvet som vi skal ha vekk, og de 5 tonnene med stubbloftsleire som vi allerede har fjernet, – er de også med på å stive av bygget. Noen av bjelkene har også takkonstruksjonen hvilene oppå seg, og disse ville det blitt veldig dyrt og omfattende å gjøre noe med. Man kan altså ikke bare fjerne det man selv vil.

Vi endte opp med å kunne fjerne 4 bjelker uten å måtte gjøre noen bygningsmessige kompenserende tiltak. Da sitter vi igjen med 2 synlige bjelker som vi synes bare viser frem byggets sjarm og funksjon.

Les også: Oppussingsbloggen – benkeplate i superbetong

rive himling3Etter vi fjernet fire store bjelker er romfølelsen enorm.

Selve rivingen gikk relativt fort unna. Det var bare å sage, banke og rive seg gjennom to lag med planke-gulv og den gamle hvite himlingen som var et sammensurium av maling, gips, halm, ståltråd og støv. 

vedDe gamle plankene er sagd opp og vi har ved til langt ut i neste vinter…

Leiligheten føles helt anderledes, men det er også mye arbeid som gjenstår. Hittil har vi egentlig bare gjort leiligheten "verre", og revet ting som må bygges opp eller endres på for å bli bra. Masse gamle byggematerialer må bæres ned og kastes. 

rive himling4

Nå er endelig den verste rivejobben over og vi kan fokusere på å bygge opp boligen. Du ser litt hva slags stil vi vil ha her, og alle tidligere innlegg finner du herTags: , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close