Oppussing avretting av gulv

Publisert 2 april 2015 | av

Oppussingsbloggen: Varmekabler og betonggulv


Vi har gledet oss til å få på plass nytt gulv på stue og kjøkken. Nå er vi godt i gang.

Opprinnelig var planen å legge enstavs parkett i hele leiligheten, men fordi gulvet i det store rommet som skal bli kjøkken og spisestue er så skjevt var det best å avrette det først. Og hvis man skulle avrette det, kunne man like gjerne legge varmekabler nedi, som gir en veldig fin varme (og man slipper panelovner). Og med varme i gulvet kunne vi like godt gå for et betonggulv! Dvs. det er et produkt som heter Cement Design, det er ikke helt betong. Vi har tidligere brukt dette produktet på kjøkken og bad (se her) og liker det veldig godt. 

Men først avretting…

Fjerne parkett og avrette gulv

Det var to lag med parkett over det gamle plankegulvet. Vi fjernet parketten kun fra de høyeste områdene. Da trenger man mindre avretningsmasse.

avretningsmasse

Man trenger ikke medlemskap på gymmen når man pusser opp…

avrette gulv

Først en netting som primes/limes på underlaget. Så mikses massen med vann og helles og fordeles ut i rommet. Ledningen som stikker opp fra gulvet er strøm til den kommende kjøkkenøya.

gulvavretting

Når avrettingsmassen er tørr, primes den igjen før man legger ut varmekablene og neste lag med avrettingsmasse.

prime før neste lag med avrettingsmasse
I dette prosjektet gjør vi så mye som vi kan selv, og jeg tok kontakt med Veria som leverer varmekabler til privatmarkedet for å høre hva man kan gjøre selv og hva man trenger elektriker til. De har et produkt man kan benytte hvis man vil legge varmekabler selv, men når varmekablene skal støpes inn må det en elektriker til. De ga oss Veria Flexicable 10, som er for innstøping, gjerne til bruk i renoveringsprosjekter, oppå eksisterende/gamle gulv. 

Les også: Benkeplate i superbetong!

elektriker legger ut varmekabler  for innstøping

Selve installasjonen må gjøres av elektriker, men her ser du mer om produktet og en video om hvordan man planlegger prosessen, hvor mye man trenger og hvor kablene bør ligge. De skal blant annet ikke under faste installasjoner som kjøkkenbenk, peis etc. 

støpe over varmekabler

Etter at varmekablene er fordelt utover var det klart for neste lag med avrettingsmasse.

avretting av gulv

Til slutt en omgang til med primer og et topplag med avretningsmasse.

ferdig avrettet med varmekabler

Nå skal gulvet herde i noen uker før vi skrur på varmen. I mellomtiden kan vi legge på dekorpussen fra Cement Design som gir en veldig kul ”betong-look”

Les også: 7 ideer til badet du kommer til å elske!

Se mer fra oppussingsbloggen her!


Veria sponset oss med disse varmekablene.Tags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close