Oppussing Oppussingstipsene du bør kunne

Publisert 27 september 2017 | av

Oppussingstipsene du bør kunne


Når du vurderer å pusse opp er det mange ting å holde styr på. Les våre beste oppussingstips, som gjør ferden til ditt nye og bedre hjem betraktelig lettere.

Det er mange som har små eller store oppussingsprosjekter – enten det er på hytta, i hjemmet, i garasjen eller uthus. Oppussing kan være en flott måte å verdiøke hjemmet ditt på, men det er mange fallgruver. Derfor lønner det seg til å undersøke markedet nøye før man setter i gang. Nedenfor har vi samlet et knippe råd og innspill som gjør jobben mye lettere. God planlegging er det aller viktigste.

 

  •  Tenk langsiktig!

Når man skal pusse opp er det lett å velge farger og mønstere man liker godt selv. Det er jo tross alt ditt hus som skal pusses opp. Samtidig er det viktig å huske på at huset eller hytta skal selges en gang – og da er det kanskje ikke alle som setter tilstrekkelig pris på ditt røde kjøkken eller rosa fliser på badet? Nettopp derfor lønner det seg å tenke langsiktig når du skal pusse opp. Ting som er på moten i dag blir fort offer for skiftende trender. Dersom du ønsker å tenke langsiktig og økonomisk, så velg gjerne nøytrale farger, stoff og materialer. Tenk hvitt, beige, grått og naturmaterialer som hvitlasert eik og stein. Dette er farger og materialer som ikke er like mye offer for skiftende trender – og som derfor vil bidra til å opprettholde verdien av ditt oppussede hjem lenge. Malingprodusenten Jotun har en flott fargevelger på sin side, hvor du lett kan velge ut attraktive farger til hus og hjem.

 

  • Tenk helhetlig

Det er lett å henge seg opp i detaljene når man forsøker å skape drømmestua. Men passer detaljene til resten av huset? En stue i shabby chic-stil passer ikke nødvendigvis til et hyper-moderne kjøkken – eller vice versa. Derfor kan det lønne seg å bruke ulike nettbaserte verktøy til deler av jobben. HTH lar deg for eksempel designe drømmekjøkkenet på nett; som du deretter kan plassere inn i ulike miljøer. Sånn finner du den perfekte stilen – ikke bare for ett rom, men for hele hjemmet ditt.

  • Ikke utsett nødvendighetene

Alle har sett maling-reklamen om mannen som hele tiden utsetter de viktigstene vedlikeholdsjobbene. Alt kan gjøres ”i morgen”. Det trenger ikke nødvendigvis være en god strategi. Desto lenger du venter med å gjøre forefallende vedlikeholdsarbeid eller pusse opp hus eller hjem, desto større blir jobben når du endelig tar tak i den. Har du ikke råd til oppussing eller annet vedlikehold? Da kan du vurdere å ta opp et forbrukslån for å ha råd til det aller mest nødvendige. Slik får du enkelt bedre samvittighet – og et renere, penere hjem.

  • Planlegg nøye før du går i gang

På nettet finnes det nå masse gratis nettbaserte planleggingsverktøy. Disse gjør planleggingen av oppussingen til en lek. Plan3D er et slikt verktøy, hvor du kan lage enkle 3D-skisser av hjemmet ditt. Programmet er gratis og er ment for interiørdesignere og vanlige mennesker som ønsker å visualisere sitt neste interiørprosjekt. Et annet lignende program heter SketchUp. Dette er noe mer avansert, men gir deg samtidig mange flere muligheter. Uansett hvilket program du bruker er god planlegging nøkkelen til suksess.

  • Alliere deg med venner og familie

Det sies at mange ekteskap har gått over ende ved husbygging- og oppussingsprosjekter. Av denne grunn er det viktig at du diskuterer ditt neste oppussingsprosjekt med din kjære og øvrig familie. Det er også deilig å ha hjelp til maling eller skraping underveis. Kjøp inn en kasse øl og invitere gode venner til malehelg hjemme – det er både sosialt og kostnadsbesparende.



Tags: , , ,








  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close