Oppussing

Publisert 5 desember 2017 | av

Plutselig mye penger å bruke på oppussing?


Når ekstra penger kommer inn på kontoen er vi veldig kjapt ute med å bruke det til å pusse opp hjemme. Enten ved å kjøpe nytt interiør, bygge om eller rett og slett bygge på. Det finnes mange ting å gjøre med boligen og her er noen gode tips.

Vi nordmenn bruker ganske mye penger på interiør og oppussing hvert år. Spesielt i perioder der man får ekstra penger mellom fingrene som når feriepenger og skattepenger kommer eller i desember når vi betaler halv skatt. Kanskje kommer det en arv på konto eller gevinst fra lotto eller tipping.

Hva bruker vi gevinstene våre på?

Mange som vinner store gevinster på for exempel jackpotspill velger å investere i store ting som for eksempel bolig til seg eller andre familiemedlemmer. Veldig mange av oss velger rett og slett å bruke mye av gevinstene våre på nettopp bolig, oppussing og interiør. Faktisk er nordmenn generelt så glad i oppussing at de pusser opp for ikke mindre enn 70 milliarder hvert år.

Før du skal i gang med oppussing er det greit å legge planer slik at dere unngår å havne som tilfeller på Luksusfellen eller Sinnasnekkeren fordi pengene og energien ikke rakk. Det er viktig å ha en god og realistisk plan både for hva som skal gjøres og pengene som skal brukes. Da er det lettere å holde budsjettene og ikke minst få gjennomført prosjektene.

Hvilke behov har boligen for oppussing?

Det første dere bør tenke på når dere skal pusse opp er hva boligen faktisk trenger. Det er litt kjedelig om man pusser opp kjøkkenet når røranlegget trenger en overhaling. I verste fall kan man risikere at det blir oversvømmelse på kjøkkenet og alt må pusses opp på nytt. Sørg alltid for at elektrisk anlegg og rørene i huset er i god stand. Skal du gjøre arbeid på disse så er det viktig å ha godkjente fagfolk som vet hva de driver med slik at anlegget blir godkjent og er i god kvalitet.

Andre ting som det er viktig å ha på plass er god isolasjon i boligen, at fasaden er bra og beskytter det som er innenfor de fire veggene. Så lenge boligen er god isolert så vil du ikke bare holde boligen riktig temperert, du vil også spare penger på strømmen ettersom varmen ikke trekker ut. Har du et godt system for oppvarming i boligen? Hvis ikke bør du kanskje vurdere å få på plass en varmepumpe, hvilket du kan få støtte fra Enova til å gjøre. Dette sparer strøm og sørger for jevn og god temperatur i boligen gjennom hele året.

Så kommer kosen

Når alt det som er viktig å få på stell i boligen er klart, er det på tide å tenke på kosen, hvordan ønsker du at boligen din skal være? Det skal jo tross alt være ditt hjem, så det er viktig at du trivs veldig godt. Da gjelder det å finne interiør som du ønsker å ha inn i boligen. Så lenge du vet at det er du som skal bo der de neste årene, kan du for eksempel satse litt på å få bad og kjøkken slik som du ønsker.

Tenk farger! Det har faktisk litt å si hvilke farger du omgir deg med. Ofte når vi flytter inn i en bolig som andre har bodd i før, så finner man farger som kanskje er helt motsatt av det en liker. Mange lar det bare gå, men det er faktisk viktig for trivselen din å ha farger du liker i din bolig. Det kan lønne seg å finne ut hvilken stil du ønsker å ha i boligen eller i de forskjellige rommene. Det gjør det lettere når du skal handle møbler og annet interiør. Tenk også på hva eksakt du ønsker slik at du har en ide om hva du trenger i boligen. En ting det er viktig å tenke på er lagring og det å utnytte plassen i boligen maksimalt. Det finnes mange gode triks du kan ta i bruk for at du skal få din drømmebolig.Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close