Ressurs visning

Publisert 4 desember 2014 | av

Dette må du tenke på når du skal på visning


Noen drar på visning på impuls – andre er mer forberedt. Her er noen tips til deg, som skal på visning.

1. Finansiering

Første steg for å kjøpe en bolig er å sjekke hvor mye du kan kjøpe for. Dette bør du undersøke i god tid før du skal på visning, og du bør starte noen uker før første visning. Ta kontakt med én eller flere banker. Hvor mye du får i lån kan variere fra bank til bank. Vær oppmerksom på at en slik prosess kan ta en ukes tid eller mer – fra banken har mottatt alle nødvendige papir fra deg.

Ofte trenger banken en verdivurdering av din egen bolig (hvis du eier fra før) for å gi deg tilbakemelding. Dette kan også ta noen dager.

En telefon til banken dagen før visning vil for mange være for sent i forhold til budrunden, som oftest starter dagen etter visningen. Start derfor i god tid.

Vil du ha billigere boliglån?

2. Prospekt / Salgsoppgave

Bestill prospekt / salgsoppgave i forkant av visningen, slik at du kan være forberedt til visningen. Der vil du finne nyttig informasjon, som gir deg gode tips til hva du bør se etter eller undersøke nærmere på visningen.

Dersom du har spesifikke spørsmål kan det være greit å spørre megleren om dette på visningen.

3. Boligmarkedet

Det kan være greit å undersøke boligmarkedet i nærområdet i forkant av visningen. Hvis det er andre tilsvarende boliger, som også har visning samme dag eller dagene før – bør du også dra på disse. Det gjelder både om du faktisk er interessert i å kjøpe de eller ikke. Da får du et godt innblikk i markedet og hva du får for pengene, sammenlignet med den boligen du faktisk er interessert i.

4. Visningen

Dersom visningstidspunket ikke skulle passe deg, kan du ta kontakt med megler for å avtale privatvisning. Dette gjelder også om du ønsker å se boligen i dagslys. Spør om du kan komme og se på boligen på dagtid eller i løpet av helga.

Når du skal på visning er det greit å sette av god tid til gjennomgang av boligen. Dra til visningen i løpet av visningens første halvdel, slik at du har god nok tid. Stress til visning og en rask gjennomgang av boligen før visningen avsluttes, er aldri et godt grunnlag for et boligkjøp.

5. Parkering / Transport / Fasiliteter

Dersom du er avhengig av parkeringsmuligheter eller transport til og fra bosted, kan dette være greit å undersøke i forbindelse med visningen. Er det enkelt å parkere i nærheten av boligen? Er det kort vei til kollektiv? Hvor er nærmeste barnehage / skole?

Slik går du på visning

E.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close