Ressurs eiendomsmegler Dane Matanovic

Publisert 15 juni 2016 | av

Salg av bolig – hele prosessen forklart på 1-2-3


I forrige innlegg ga jeg dere tips om hvordan dere burde velge megler. Denne gangen tar jeg for meg prosessen vedrørende salg av bolig.

Salgsprosessen kan hovedsakelig deles opp i tre faser: forberedelser – visning og budrunde – kontraktsmøte og overtagelse. Forberedelsene er kanskje den viktigste fasen ved salg av bolig. Et solid og grundig forarbeid er helt avgjørende for et vellykket sluttresultat. Som følge av dette er det viktig å starte prosessen tidlig. For deg som selger er en av dine viktigste oppgaver å klargjøre boligen for salg. Vi eiendomsmeglere er gjerne behjelpelige med råd og tips i forbindelse med dette.

Tips: Her kan du motta og sammenligne tilbud fra flere meglere samtidig.

Forberedelser

Våre oppgaver som meglere er blant annet å innhente all nødvendig informasjon, som grunnboksutskrift, opplysninger fra forretningsfører og kommune, reguleringsplan, ferdigattest, restgjeldsoppgave, ligningsverdi m.m. Samtidig blir det utført en takst og boligen fotograferes. Så fort vi har mottatt alt av nødvendig informasjon produserer vi annonser, salgsoppgave og annet salgsmateriell, samt at vi søker etter potensielle kjøpere i vårt boligkjøperregister.

Etter at boligen er annonsert i markedet starter forberedelsene mot gjennomføring av visninger og budrunde. Her er kundeoppfølging en viktig del av arbeidet. Vi ønsker å komme i kontakt med flest mulig av dem som kan være interessert i din bolig. Slik kan vi kartlegge deres situasjon, tilby verdivurdering eller formidle hjelp til finansiering. På denne måten søker vi å kvalifisere flest mulig til å bli budgivere.

Visning og budrunde

Etter siste visning er det klart for budrunde, som avholdes påfølgende dag. Bud som kommer inn til megler kan ikke ha en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 denne dagen og må være gitt skriftlig. Etter dette står du fritt til å velge frist for budet. Da dere sikkert har fått med dere at det har vært en del kluss med de nye budreglene. Som følge av dette har Eie Eiendomsmegling, hvor jeg jobber, valgt å opererer med minimum 30 minutters akseptfrister. Dette har vi valgt å gjøre for å forsikre oss om at meglerne har tilstrekkelig tid til å håndtere budprosessen på en forsvarlig måte, og for at budgiverne ikke skal være nødt til fatte forhastede beslutninger.

Les også: Tips til deg som skal selge bolig

Kontraktsmøte og overtagelse

Etter budrunden kommer prosessens siste fase, kontraktsmøte og overtagelse. Når et bud har blitt akseptert avholder vi kontraktsmøte mellom kjøper og selger. Her gjennomgår vi kjøpekontrakten og andre nødvendige papirer. Avslutningsvis avholdes overtagelse på avtalt dato med megleren til stedet.

Denne saken ble først publisert 02.02.15.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close