Ressurs

Publisert 6 oktober 2014 | av

Slik øker du enkelt verdien av boligen din


Når du skal selge boligen din er det noen enkle grep du kan gjøre for å øke boligens verdi. Enten i direkte utslag på takst, men også i en eventuell budrunde ved at flere ønsker å by på nettopp din leilighet.

For det første lønner det seg å male boligen. Har du en enebolig er det greit å merke seg at dette gjelder både innvendig og utvendig. Et nymalt hus vil gi et godt førsteinntrykk både på bilder og visning. Innvendig vil det være lurt å male i lyse farger da dette vil få rommene til å se større ut. Her snakker vi ikke nødvendigvis om klassisk hvitt, men lyse farger er å anbefale.

For det andre kan det være lurt å påse at gulvet er pent. Enten å slipe et slitt gulv, eller legge nytt. Her vil det så klart bli et spørsmål om kostnad, men en investering her vil fort kunne lønne seg. Inntrykket vil ha alt å si og ofte er gulvet noe av det første en kjøper ser.

verdien

Før og etter: Verdien av din bolig kan øke om du sliper gulvet.

Videre kan det være lurt å fikse alle uferdige prosjekter. Det er ikke så viktig om boligen framstår som moderne. Påse heller at alt fungerer som det skal. Fiks ødelagte dører, kraner som lekker eller bytt ut sprukne fliser. En kjøper tenker alltid worst case scenario når de ser ting som må fikses og de vil alltid ta i hva gjelder kostnadene for å fikse problemet. Dette medfører også at de legger inn lavere bud slik at de har kapital til å fikse det som må fikses. Ved å eliminere slike problemer øker du også sjansen for høyere bud i en eventuell budrunde.Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close