Gode Tips slik lager du treningsrom hjemme

Publisert 28 desember 2017 | av

Slik bygger du ditt eget treningsstudio


Er du lei av å betale dyre dommer som støttemedlem på treningsstudio? Ta saken i egne hender og lag ditt eget studio hjemme.

Skulle du ønske at å dra rumpa opp fra sofaen til trening var like lavterskel som å komme på unnskyldningene? Enten det er dårlig vær, mye folk på treningssenteret eller knapp tid har vi vel alle vurdert å droppe treningen av de rareste grunner. Er du lei av for lite selvdisiplin er det bare å gjøre veien litt kortere.

Les også: 1 time på trenings-sykkelen skal gi 24 timers elektrisitet

Hvordan lage treningsrom hjemme

Treningsekspert Guri Brekke deler sine tips

Bruk rommet riktig

Personlig trener og eier av Godtrening AS, Guri Brekke, tror de fleste som ikke er toppidrettsutøvere har liten tid til trening. Hun ser ingen ulemper med å ha et eget treningsrom hjemme. Brekke anbefaler imidlertid å ha et eget rom kun til bruk for trening.

– Det er viktig å ha et rom som innbyr til fysisk trening fremfor å ha treningsutstyr under sengen, sier Brekke.

Når man skal trene i sitt eget hjem er det flere faktorer man bør ta hensyn til. Temperaturen bør være på rundt 17 grader som er vanlig på treningssenter. Det egner seg derfor å ha treningsrommet i nærheten av soverom eller i kjeller, hvor det ofte er lavere temperatur enn ellers i huset. Har du ikke muligheten til det, er et åpent vindu en god løsning.

Hvis man bor i blokk og ønsker kondisjonsapparat er det viktig å tenke på lyddemping, og styre unna de apparatene som bråker mest. Det kan derfor være lurt å velge bort tredemølle, og heller kjøpe en kondisjonssykkel, som er et godt alternativ.

Vær obs på utstyret

Brekke forteller at de fleste mosjonister kommer langt med en tredemølle eller trimsykkel, og noe utstyr til styrketrening. Til sistnevnte kan man kjøpe et knebøystativ med stang, vektskiver, sikringer og en justerbar benk. Da kan man ta flere øvelser og får utnyttet apparatet og plassen godt.

Om man ønsker mer utstyr kan man alternativt kjøpe en bow flex. Det er en manual hvor man kan legge på vektskiver etter eget ønske. Stepkasse og matte er også enkelt og billig utstyr som kan komme godt med.

Ha likevel øynene åpne når du skal velge leverandør til utstyret. Det finnes mange feller å gå i.

– Det finnes mange leverandører, og man bør gjøre en grundig sjekk før man kjøper. Enkle, billige multiapparater kan være avanserte i bruk, ha sterk lukt av gummi eller være så lette at de flytter på seg. De apparatene bør du unngå, sier Brekke.

Pass også på at utstyret må vedlikeholdes dersom du vil at det skal vare.

– Det meste av styrketreningsutstyr er robust og kan vare for alltid, hvis man tar vare på det. Smør skinnseter og deler av apparatene. Kondisjonsapparater trenger imidlertid mer vedlikehold.

Les også: Forbedre soverommet med enkle grep

Beskytt gulvet – og gjør det enkelt

Opp i all treningen kan det til slutt være lurt å tenke på at man ikke skal ødelegge gulvet.

Assisterende daglig leder i Powermaxx AS, Lars Matthias Køvener, anbefaler å alltid bruke beskyttelsesmatte mellom apparat og gulv. I tillegg til å beskytte, dempes også lyd.

– Mange treningsapparat er utstyrt med plastføtter, men det vil over tid kunne oppstå skader og merker på gulvet dersom man ikke bruker en matte imellom, sier Køvener.

Kettlebells - treningsrom hjemmeBruk beskyttelsematter: Vekter direkte på parketten er ingen god idé.

Han mener også at man ikke trenger å gå til innkjøp av en stor treningsstasjon som tar halve stua. Det enkle er ofte det beste, så å finne et treningsapparat som kan klappes sammen når det ikke er i bruk er et godt alternativ for dem med plassbegrensninger, men allikevel vil ha treningsmuligheter hjemme.

Brekkes 3 beste tips til hvordan komme i gang med treningsrom hjemme:
  • Kontakt en fagperson som gir deg råd om hvilke utstyr du trenger til deg og dine mål.
  • Hent inn tilbud på utstyr fra leverandører. Prøv å prute på prisen.
  • Undersøk om utstyret er ferdig montert. Ved levering av store deler må du passe på at du får det gjennom dørene i huset.

Les også: Når mannen får innrede hjemmet uten oppsyn

Originalt publisert 13. des 2015Tags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close