Hjem Vegan Healthy fresh leafy green salad in a white ceramic bowl on a wooden picnic table in the sunshine at a summer garden barbecue

Publisert 12 mars 2019 | av

Gjør deg klar for grillsesong!


Handsome male prepares barbecue outdoors

Nå er våren rett rundt hjørnet

Med våren kommer hagearbeid og alle slags forberedelser til grillsesongen. Her er noen tips til hva som må gjøres før du fyrer opp grillen.  Hint: det er ikke bare den som gjelder.

1. Så i hagen

Gardening tools and plants on land

Vi må jo ha det koslig når det først er grillsesong. Dette er tiden for å så alle frøene dine i hagen. Du kan rett og slett ikke vente for lenge med å plante, ellers kommer ikke blomstene.

Tidlig vår er en god tid for nettopp dette, så kom deg på plantasjen og kjøp både potter og frø! Grillfest med masse fine farger tar seg veldig godt ut.

2. Gi kjærlighet til gamle planter

Vintage old garden secateur on a wooden table. Nippers. Atmospheric equipment.

Har du også planter du har gitt opp på? Eller kanskje bare glemt? Om du skal gi de en ny sjanse er dette tiden. Halvdøde planter er ikke det fineste du kan ha i hagen din.

Vi anbefaler at du helst “pusser de opp” og eventuelt skaffer deg nye om noen ikke er bergbar.

3. Vask vask vask

cleaning dirty garden fence post with high pressure washer

Dette trenger ikke ta altfor lang tid, men det må sannsynligvis til. Etter høsten ligger det ofte igjen blader, jord og alger som må vaskes vekk.

Før du inviterer hele slekten burde du gi terrassen/oppgangen/hva enn du har et ansiktsløft med høytrykkspyleren.

Vår er ofte en tid hvor mange pusser opp hage og legger ut for salg, her er boligsalg for dummies

4. Trengs det et strøk?

Senior man in overalls painting old bench in garden after sandblasting. Repairing old furniture

Noen av oss har både møbler og deler av uteområdet som flasser. Hvis du først ser frem til vår, sommer og grillsesong, kan du liksågodt punge ut og male litt. Det er ikke så mye som trengs. Jeg gjorde dette nylig og området fikk en helt ny aura.

Og nei, du ødelegger ikke rustikken ved å male over fant jeg ut. Tips: Om du har jernmøbler som har rustet litt, finns det egen maling for det hvor du slipper å stresse med å fjerne rusten.

5. Imponer med maten

Vegan Healthy fresh leafy green salad in a white ceramic bowl on a wooden picnic table in the sunshine at a summer garden barbecue

Vi kan ikke alle være mesterkokker. Men det vi kan være, er godt forberedt. Mitt råd til alle er å satse fullt og helt på forberedelsen. Velg en fancy oppskrift som du kan følge og lær deg den. Du skal jo bare imponere med dette måltidet her (kanskje fler om det går bra?).

Bare se på salaten på bildet og fortell meg at du ikke vil ha terrasse-grillfest. Personlig liker jeg trines matblogg, linket her er grilltipsene hennes.

Gled deg og nyt ventetiden

Vi gleder oss alle til varmere vær, bading og grillsesong. Men det er noe i det at jo lengre man gleder seg, jo bedre blir det. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Det hadde vært greit om det sluttet å snø her i Bergen da for eksempel. Vi gleder oss i fellesskap.


  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close