Hjem Rydding av garderboe

Publisert 21 februar 2019 | av

På tide å rydde i skuffer og skap?Har du så overfylte skuffer og skap at det er vanskelig å lukke skuffer og dører fordi det bugner av klær? Da er det kanskje på tide å ta en skikkelig opprydding og samtidig se nærmere på innredningsløsninger. 

Vi outsourcer rydding til fretex

I følge Klimaetaten Oslo kommune får Fretex i snitt inn rundt 52 tonn med klær hver eneste dag, og mange av klærne har til og med prislappen på eller er bare brukt én gang. Det betyr at tonnevis av nye og brukte klær kastes hver eneste dag. 

Holder du på med vårrengjøringen? Sjekk om du vasker med riktig såpe her
Hint: du kan ikke bruke grønnsåpe til alt

Et tegn på overflod

– En god start for å få orden i klesskapet er å gå igjennom alle klærne og se hva du virkelig trenger. Overfylte skuffer og skap skyldes ikke bare mangelplass, men er også et klart tegn på overflod. I dag er det alt for enkelt å kjøpe det man trenger og har lyst på, og mange har derfor for lengst mistet oversikt over hva de egentlig har i klesskapet, sier designer Brigitte Kürzel  i DESIGNA A/S.

 

Når du har sortert og gått igjennom hva du ønsker å beholde av klær, bør du også se nærmere på garderobeløsningen. Kan du flytte på noen skuffer, endre på noen heng eller bør du rett og slett se etter andre garderobeløsninger som er mer funksjonelle og praktiske? Kanskje det finnes løsninger du ikke har tenkt på?

                                                                                              

Tips til en miljøvennlig garderobe

  1. Unngå overflod og tenk nøye gjennom hva du har, hva du trenger og har bruk for. Her er en liten husketavle på hvordan du kan skape en miljøvennlig garderobe:
  2. Kjøp bare klær du liker, unngå de du ikke er sikker på. Velg klær du vil bruke hundrevis av ganger.
  3. Husk at kroppen endrer seg gjennom dagen og mellom sesongene. Kjøp fleksible klær.
  4. Ikke kjøp mange like klær.
  5. Velg klær som passer med de andre klærne dine: bygg en garderobe.
  6. Unngå plagg som må vaskes alene. Kjør fulle maskiner.

Tenk materialer:

Ull skal vaskes sjelden og skånsomt, mens bomull krever hardere vask. En hettegenser i tung bomull krever mye råmateriale og fyller opp maskinen. Kunststoffer er gjerne laget av plast og kan gjøre deg klam.

 

Kilde: Ingun Grimstad Klepp, forsker innen teknologi og bærekraft ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO.


  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close