Hjem

Publisert 14 juli 2016 | av

5 roboter som snart vil forandre hjemmet ditt


Rydde, støvsuge, vaske vinduer, lage mat: Mange gjøremål i hjemmet kan være kjedelige og repetitive. Flere eksperter mener nå at en nært forestående revolusjon innen robotteknologi vil fri oss fra slike oppgaver.

Om den teknologiske utviklingen fortsetter i dagens tempo, vil science fiction bli til virkelighet raskere enn vi aner. Dette er fem roboter som snart kan innta hjemmet ditt. Er kanskje en hverdag uten husarbeid innen rekkevidde?

Les også: Robotvaskerne kommer – se hvordan de fungerer!

1. Restaurantmat hver dag

 

Denne matlagende roboten, som utvikles av det britiske selskapet Moley Robitics, skal fungere som din personlige kokk. Robot Chef består av to robotarmer som styres ved hjelp av kunstig intelligens. Du kommuniserer med roboten enkelt ved en touchscreen der alle tenkelige matretter er listet. Når du trykker på det du vil ha til middag, blir oppskriften lastet ned, og robotarmene setter i gang med å lage retten. Den rydder til og med opp etter seg når maten er ferdig. Lansering er satt til 2018, med en prislapp det første året på 75 000 dollar. En nokså stiv pris kanskje, men prisen vil garantert stupe etter hvert.

2. Aldri mer skitne vinduer

 

Mange vil være enig i at å vaske vinduer er blant det kjedeligste husarbeidet man kan gjøre. Heldigvis er hjelpen på vei. Winbot er allerede til salgs, dog foreløpig i en litt stor og brokete utgave. Men den vil nok bli vesentlig mindre og nettere med årene.

3. Vennskap på boks

 

Husroboten Pepper er laget for å holde deg med selskap. Pepper er en såkalt humanoid robot, som betyr at den fremstår menneskelig. Men ikke bare ser Pepper litt menneskeaktig ut, den er også programmert til å forstå menneskelige følelser. Dermed varierer den oppførselen sin ettersom hvordan den oppfatter at humøret ditt er. Ganske likt hvordan vi mennesker oppfører oss.

4. Ut med selfie-stangen

 

Mange trekker nok lettet på skuldrene når noen spår selfiestangens død. Men ikke gled deg for tidlig. Denne roboten er nemlig en såkalt «selfie-drone». Den flyr etter deg på egen hånd, og sørger for at du kan dele ethvert tenkelig øyeblikk.

5. Roboter for alt

 

I årene fremover vil vi se et rush av nye roboter som skal løse hver minste utfordring i hjemmet. Nå har en amerkansk bedrift bestemt seg for å fri oss fra enda en av våre mindre takknemmelige jobber: Vasking av grillen. Grillbot, som den heter, ser imponerende effektiv ut. Den eneste ulempen er at man ikke kan legge roboten på grillristen mens grillen fortsatt er varm. Heldigvis har Grillbot en innebygd varme-alarm som sier fra hvis det er for tidlig å sette roboten i arbeid.

Les også: 3 kompiser har startet "Facebook for boliger"


Dette innlegget er skrevet av Kyrre Andersen fra kortogkontant.no, Boligmanis leverandør av forbrukertips og prissammenligning.Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close