Interiør

Publisert 21 oktober 2017 | av

5 originale måter å dekorere hjemme ditt


Ser man på interiørgrupper så er det gjerne samme stilene som går igjen over hele linja, så hvorfor ikke prøve noe nytt og litt annerledes?

Shabby chic og duse farger har vært nøkkelord i interiør og dekor lenge. Det har vært fokus på spennende detaljer, som nok mister litt spenning etter hvert som man har sett dem over alt, som for eksempel kongler og ananas i sølvfarge. Det er gjerne lysfat med masse intrikate detaljer, og spennende lys eller lysholdere. Men hvorfor skal vi alle ha så like stuer, soverom, bad og kjøkken? Hvorfor kan vi ikke være litt kreative og la interiøret gjenspeile hvem vi er som person? Vi har noen forslag til tema du kan bruke når du innreder hos deg selv.

Bare litt filmgal?

Har du en favorittfilm eller er du bare eksepsjonelt glad i film? Da kan du jo dekorere i henhold til dette. Gjerne ikke hele huset, men et bestemt rom. Er du for eksempel glad i The Great Gatsby og 20-30 tallet i USA med Art Deco og ekstravaganse? Da kan du for eksempel innrede stua i art deco. Men det som også er mulig er å bringe inn detaljer fra filmen, og ikke nødvendigvis kjøre løpet helt ut. Et rom i huset som gjerne har filmtema er barnerommet som ofte har tema som Frost, Hello Kitty, Postman Pat og andre helter som barna elsker.

Hva med å ha stuen, soverommet eller badet som en grønn oase hele året? I Norge kan høsten og vinteren bli veldig lang, og det kan gå på helsa løs for mange. Er du en av de som har behov for å ha det naturlig og fint rundt deg kan du fokusere på møbler som er laget av naturlige materialer. Bruk også en del lyskilder som gir naturlig og fint lys som for eksempel lyskjeder. Plasser ut planter i forskjellige høyder for å få følelsen av at naturen er kommet inn i rommet. Er det på soverommet er det viktig å bruke planter som tilfører oksygen til rommet som for eksempel Aloe Vera.

Opptatt av mote?

Er du en av de som er lidenskapelig opptatt av mote så kan du jo la denne interessen prege boligen din også. Det finnes for eksempel stilige bilder med logoene til moteskaperne som er lette å plassere på veggene. Du kan lage en catwalk der du kan ha et bord og noen gode stoler og du kan ha klesstativer stående fint plassert. Bruk sko, klær og bøker om mote som dekorasjon for å løfte rommet. Sørg for spennende belysning med store spotlight lamper som rettes mot de elementene som du ønsker å fremheve.

Nautiske gleder?

Mange nordmenn er veldig glad i sjølivet, spesielt på sommeren. Har man båt skal man tilbringe mye tid på den med alt fra fisking til å spise reker og drikke rødvin. Det er jo også mulig å ta dette temaet inn i boligen, for eksempel på badet. Det har jo vært veldig populært med elementer som drivved, og maritime detaljer. Hva med å få et akvarium med spennende fisker på plass? Det er utrolig mye man kan gjøre for å få et nautisk tema, det er bare fantasien som setter grenser.

Som du ser så er det mange tema som kan benyttes når du skal dekorere ditt hjem, helt avhengig av hva du er opptatt av og hvordan du vil at boligen skal speile deg. Det finnes jo mange andre tema enn de som er nevnt her, og et eksempel er rockabilly som er blitt veldig populært i Norge de siste årene. Så sett deg ned og brainstorm, finn de temaene som representerer deg best mulig.Tags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close