Interiør

Publisert 17 juni 2016 | av

Se forskjellen: Ett rom – tre forskjellige gulv


Vi er blitt mer trygge på å bruke farger og mønstre – også på gulvet. Fargene forvandler den store, bortglemte flaten til et sterkt interiørelement. Ett og samme rom endres totalt med ulike materialer på gulvet.

I én og samme stue får du et komplett annerledes interiør, når du velger et nytt gulv. Gulvets stil, mønstring og farge influerer fargene på vegger, tak og møbler. Gulvet har nådd erkjennelse som en anselig og dominerende flate i et rom, og vi nordmenn er blitt mer trygge på å bruke gulvet som interiørelement.

Her har vi testet tre helt forskjellige gulv i én og samme stue. Forskjellene er store, og ingen gulv er nøytrale!

Les også: Parkett eller laminat – hva er best?

Lys parkett: Luftig og nordisk

content pictureTregulvet Play Ask Ivory i en vakker hvit nyanse der trestrukturen kan anes. Et tidløst, nordisk gulv.

Ask har et dekorativt, variert utseende med både lyse og mørke partier og tydelige årringer. Et gulv av ask gir et lett og luftig inntrykk som passer nordiske interiører godt. Her er det brukt en hvitpigmentert ask, som gir stuen en varm og avslappet atmosfære, og i kombinasjon med møbler i naturmaterialer kommer den luftige nordiske stilen til sin rett.  Den hvite innfargingen demper de naturlige skiftningene i materialet. Gulvet har plankeformat, med 16 centimeter brede og 2 meter lange bord som enkelt klikkes sammen. Overflaten er behandlet med en slitesterk, matt lakk.

– I Norge har det ikke vært tradisjon for å bruke ask i noe særlig grad, men som gulv er det fantastisk materiale. Ask er holdbart, og har et vakkert spill i overflaten, sier Lill-Ann Mo, salgsjef konsument i Tarkett Norge. 

Rustikk eikelaminat: Interiør med karakter

content pictureLaminatgulvet Heritage Grey Oak fra kolleksjonen Long Boards har ekstra lange og brede bord. Kombinert med lyst interiør skapes en rustikk og koselig New England-atmosfære.

Et mørkere og mer rustikt gulv gir flott rom med karakter. Her er det brukt ekstra brede og lange bord av kvalitetslaminat som demper hyttepreget og forsterker det elegante uttrykket. Fargen og mønsteret trekker interiøret i retning av New England-stilen.

– Et slikt gulv er livlig og tar plass. Det gir et røft inntrykk med mye kvist og stort spill i fargene.  Vi ser at trenden går om mørkere toner, gulvene skal ikke lenger være lyst grå eller hvite, sier Lill-Ann Mo.

Gulvet er en naturtro imitasjon av gråpigmentert eik, med en preget struktur og følelse i overflaten som slekter på ekte tre. Laminatgulvet er meget slitesterkt, ripefast og enkelt å vedlikeholde, samtidig som det er godt å gå på. 

Les også: Gulvguide: Gode gulv til alle rom!

Marokkansk vinyl: Historisk og moderne

content pictureHer er et spennende møte mellom Marrakech-mønsteret i Starfloor Click Retro Black White og det tradisjonelle interiøret. Vinylklikkgulvet i plankformat legges enkelt uten lim.

Også på gulvnivå er terskelen for å velge mønster blitt lavere. Arabiske, orientalske og nord-afrikanske mønstre er meget populært, og er et yndet valg hos alle som liker personlige interiører som er innredet med sjarm og naturlig slitte og aldrede elementer.

Det geometriske Marrakech-inspirerte designet er følgelig blitt en storselger, og passer godt inn i trendy og personlige interiører.  

– De trygge blå og grå fargene selger godt, og vi nordmenn har blitt tøffere og tør å velge mønstrede gulv. Det er blitt så lett å legge gulvet selv, at vi like enkelt kan gjøre om hvis vi vil ha noe annet etter noen år, sier Mo.

Her er designet kombinert med et gulvmaterial som foretrekkes av mange: klikk-vinyl! Denne typen designgulv er et vinylgulv i plankformat som tåler høye hæler og dans så vel som grus og lekende hunder. Gulvet har et klikklåssystem som gjør det lett å legge selv.

Les også: 7 gulv du aldri har sett maken til

Chera Westman/ifi.noTags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close