Interiør

Publisert 5 juni 2016 | av

Grønn inspirasjon


Når naturen byr opp til sommer med alle sine gulgrønne nyanser, kvikner vi til og humøret stiger. Disse freidige fargene gjør oss godt, så hvorfor ikke ta med en liten dose inn?

Naturen er full av grønt i ulike nyanser; fra nesten hvitaktig lys og mild, til kraftig lysende og kulørsterkt når solen står på og forsterker fargene, og nesten sorte på skyggefulle steder. Det som er felles for alle nyansene er at de har mye gult i seg. Gress, blader, strå, mose, trær… de er alle gulgrønne. På fargesirkelen finner vi fargene på kvartsirkelen mellom grønt og gult.

Les også: Dette gir deg mer sex – og dette får deg til å sovne

content picture

Lett og nordisk. Tapet fra Storeys.

Ta naturen inn

Den enkleste måten å få grønt i hus, er å plukke med seg naturen inn. Binde seg en krans og fylle rommet med sommer for noen dager. Det er lite som skal til! Men disse fargene visner etter noen dager. Vil ha en mer varig sommerfølelse kan litt maling, tapet eller tekstil i dine grønntoner være løsningen.

Fyll sofaen

Har du en nøytral lys stue så blir det full sommer når du fyller sofaen med en miks av puter i ulike nyanser, mønster og tekstur. En malt stol i en rar farge kan bli prikken over i-en. Her er det lov å leke!

Maling kan brekkes i et utall grønne nyanser og mange glansgrader. I kombinasjon med tekstiler og tapet kan du skape din helt personlige grønne oase.

content picture

Bordet er malt med lakkfarge fra Beckers.


content picture

Tekstiler fra Tapethuset og en fargevifte full av muligheter.​

Kle om en stol

En gammel stol kan få nytt liv og skape sommerstemning med en drakt av hvitt og gulgrønt. Denne stolen er trukket med et stoff som er vann- og smussavstøtende og kan brukes både ute og inne.

content picture

Stoff fra Thibaut til ute og inne. Føres av INTAG.

Fototapet

Med fototapet kan du ta hele naturen inn hvis du ønsker. Det finnes godt utvalg i naturmotiv eller du kan få laget tapet av egne bilder.

Hvis du synes det blir litt i overkant naturlig, kan det kanskje holde med noen stiliserte strå. Disse er til gjengjeld så høye at de kan rekke til taket. Et lekent innslag til en gang som skal fikses opp.

content picture

Fototapet fra Tapethuset.

Blikkfang

Hvis du vil ha en større dose grønt kan du lage en fondvegg med maling eller tapet. Velger du en matt maling får du en rolig flate. Foretrekker du en mer livfull flate velger du høyere glansgrad.

Med tapet kan du velge ulik atmosfære og stil. Det er mange typer natur; skandinavisk lett og lys eller en mer eksotisk variant med grønnere, fetere og større blader. Kjenn på hva som er din stil det lyse, luftige og nordiske eller mer sydlandsk, tyngre og litt dramatiske. Det er mange muligheter i det grønne!

Les også: Bli med hjem til 6 fargeglade nordmenn

content picture

Eksotisk og grønt. Tapet fra Borge.


content picture

Maler du en vegg grønn, får du et skikkelig friskt blikkfang. Färgbygge naturmaling i fargen Kermit fra Miljømal.​

content picture

Noen grønne grener gjør stor forskjell i et hvitt rom. Disse visner ikke. De sitter på et tapet fra Mr Perswall.​

Les også: Når du er ekspert på tapet og farger – da får du et hjem som dette

Mari Andersen Rosenberg/ifi.noTags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close