Interiør Hjemmekontor

Publisert 19 januar 2016 | av

4 bloggere med freshe hjemmekontor


Er hjemmekontoret ditt en ussel pult stuet inn i en bod, eller under trappa? Vi har snakket med fire interiør-bloggere som alle har tips og triks til hvordan du kan sprite opp ditt eget hjemmekontor – helt enkelt!

Bygg det selv

Lina Maria Karlsen bak bloggen Herskalvibyggeogbo, ønsker at hjemmekontoret skal inneholde farger, lekenhet og humor. Et av hennes kreative grep er for eksempel å ha to leselamper i ulike farger, i stedet for én. Mest for interiørets skyld, selvsagt. I tillegg har hun en turkis hylle på veggen som svigermoren snekret sammen som barn.

inspirasjon til hjemmekontor

– Vi liker godt gjenbruk og plassbygde løsninger. Meningen er at det skal gjenspeiles på kontoret, forteller hun.

Karlsen får inspirasjon av omgivelsene sine, så det er viktig at kontorplassen er et ryddig og hyggelig sted å oppholde seg på.

Hennes beste interiørtips til kontoret er å huske på at rommet skal være funksjonelt. Det skal kunne brukes og være plass til litt rot, så spørsmålet er bare hvor kreativ man er på løsninger til å gjemme unna rotet. Det viktigste for å oppnå et ryddig kontor, er at man har et system som fungerer for dem som skal bruke det. Å bygge alt selv, som hun selv også har gjort, er hennes beste anbefaling.

Les også: 10 geniale idéer til oppbevaring i hjemmet

– Vi bygger mye selv. Det hjelper oss å utnytte plassen maksimalt, samtidig som vi får akkurat det vi trenger av lagringsplass og bordplass, sier Karlsen.

For å skjule unødvendig rot, kontorrekvisita, notater og skisser, anbefaler hun å investere i en bokhylle. Foran hylla kan man henge opp en enkel rullegardin som kan dras ned når rotet ikke trenger å synes. Det er for tiden hennes pågående prosjekt.

Og for å spare plass, brukes dataskjermen som en alternativ TV hvis de har behov for en ekstra. Hun bruker også en vanlig kjøkkenstol, slik det både ser pent ut, og kan tas ut på kjøkkenet dersom de får flere gjester.

– En lettvint løsning for sånne som meg, som trenger ryddige omgivelser, samtidig som det ikke kan hindre kontorets funksjon, avslutter hun.

Trivsel øverst på lista

Hilde Pernille Opseth skriver bloggen Pernilleslykkeligesysler fra hjemmekontoret sitt på Nes i Romerike, som er inspirert av boligmagasiner, Instagram og interiørblogger.

– Interiør er veldig viktig for meg, og det er viktig å trives der man er. Da yter du også bedre, mener Opseth.

møbler til hjemmekontor

Hun synes at dersom du tilbringer mye tid på kontoret er det hyggelig at det ser bra ut rundt deg. Orden er det viktigste, og det får man lett til med planlegging og organisering.

– Jeg er veldig glad i esker. Der kan man putte rot, og lage fine etiketter på utsiden med oversikt over hva som er i. Da kan man lett finne det man trenger til enhver tid, sier hun.

Opseths beste tips til organisering av rot er å ha en fin boks på skrivebordet som du kan putte hullemaskin, stiftemaskin, tapeholder, penner og andre kontor-ting oppi, når det ikke er i bruk. Det er også viktig med lys, så i tillegg til en god arbeidslampe som lyser bra, anbefaler hun å plassere skrivebordet i nærheten av et vindu for best mulig lys, dersom du har muligheten til det.

Les også: Slik får du ditt eget treningsrom hjemme

Dersom du ikke har et kontor fra før, og ikke vet hvor du skulle plassert det, tipser Opseth om å bruke et ledig hjørne av stua.

– Det eneste du trenger er et skrivebord og en god stol, og det trenger ikke være flunkende nytt. Sjekk bruktbutikker, eller skru fast en hobbyplage i veggen, og fest bein på undersiden. Da kan du også male platen i den fargen du ønsker, og styre størrelse og form slik du selv ønsker.

Det kan også være greit med et skap eller hyller til å oppbevare for eksempel permer og bøker.

Hva er det viktigste å tenke på når man skal lage hjemmekontor?

– Planlegg først, og tenk på oppbevaring. Innred med farger etter hvilken personlighetstype du er. Trenger du ro til å konsentrere deg kan du velge en rolig og dus farge. Dersom du er typen som trenger et kick for å komme i gang velger du en spenstig og sprek farge.

Hjemmekontor skal være effektivt

Jobber du mye hjemme er det både ryddig og effektivt med et fast sted. Selv blir jeg mer effektiv når jeg får følelsen av at jeg går til en jobb, i stedet for å sitte i sofaen og skrive.

Det mener Lise Mari Stang-Jacobsen, som skriver bloggen Hverdagslykke. Hun får inspirasjon av den norske landstilen, og gjenbruk.

inspirasjon til hjemmekontor interiør


Stang-Jacobsen jobber mye hjemmefra, og da er det viktig å ha det hyggelig rundt seg når man arbeider, mener hun. Mye lys og fine bilder gjør henne inspirert. Og at det ikke flyter over med rot på pulten. Derfor er det smart med for eksempel en kommode til oppbevaring.

– Hjemmekontoret mitt er på soverommet. Da sparer jeg plass, og det er praktisk, siden soverommet er stort, sier hun.

Finn en gammel kommode og brukte hyller, og mal dem i favorittfargen din, er hennes beste tips. Samtidig som du sørger for godt lys, masse grønne planter og frisk luft. Store vinduer som gir mye lys er et pluss dersom det er mulig.

Det viktigste er at kontoret skal være koselig å bruke.

– Jeg anbefaler å ha ting rundt deg som gir glede og god arbeidslyst, avslutter hun.

Les også: Når mannen får innrede hjemmet uten oppsyn

Kreativt kaos

Lena Nysæthers hjemmekontor er inspirert av, og innredet i den skandinaviske stilen. Hun henter inspirasjon fra andre bloggere, interiør-nettsteder og magasiner. Det viktigste er at det er ryddig, samtidig som det er en viss form for kreativt kaos som inspirerer henne til å sette i gang med nye prosjekter.

– Det dreper all form for kreativitet hvis rommet er for striglet, sier Holte.

Hun skriver bloggen Wonderwood og jobber dermed en del hjemmefra.

Holte anbefaler å tilpasse hjemmekontoret ditt etter hvordan det skal brukes.

– Dersom du ikke har et helt rom å avse, kan du lage kontoret i en krok i stuen, på soverommet, eller et sted du har litt ekstra plass. Ta utgangspunkt i en arbeidsbenk, og bygg rundt den, anbefaler hun.

interiør-inspirasjon til hjemmekontoret

Hun forteller at dersom du mangler inspirasjon til å starte, kan du søke etter smarte interiør-løsninger på bildetjenester på nettet. Der finnes inspirasjon til både hele kontoret, men også oppbevaring og tavler. Hvis du i tillegg går for en bestemt stil, er det mye som kan gjøres innenfor de rammene man setter seg. Både interiørmessig, og økonomisk.

Selv er hun glad i å gjøre ting selv, og har dermed laget en del av oppbevaringen.

– Oppbevaringen må være praktisk og lett tilgjengelig. Ved hjelp av en stor pult, har jeg plass til det meste. For å spare plass kan et tips være å henge lamper fra taket, slik jeg selv har gjort, sier hun. Det gir også veldig godt arbeidslys.

Les også: Bli med hjem til 6 fargeglade nordmennTags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close