Interiør

Publisert 15 mars 2015 | av

Interiør-sjokk


Dansebandplakater, gressfarget trapp, troll, kosedyr, planter og fargerike dekorasjoner er midt i blinken for noen. Minimalistisk stil er ikke for alle.  Over en og en halv etasje i et hus fra 1937 kan du dra på en reise i ekstremt interiør. Fra utsiden er dette et koselig, eldre trehus. Innsiden byr på mye. Interiør-sjokk.

interiørFriske farger ønsker velkommen

Les også: Gjenbruk – 10 interiørtips

Statuer i hagen og fire blomsterkasser på vei til inngangsdøra er forvarselet. I entreen møtes du av en stor plakat av dansebandet Matz Bladhs, veggbroderier av nisser og kameler. En gedigen oppsats av tørkede blomster er dandert i en trebøtte, og en liten steinsamling er dandert på golvet under denne. På en dør muntres vi opp med bilder av kattunger, svaberg og griser med caps.

interiørLitt av hvert å se på når en går opp eller ned

Seilbåter, troll og flasker
Trappen opp til andre etasje har huseieren dekorert med en samling tomflasker. Veggene har flere broderier. Vi får et hint av en maritim opplevelse i det vi går forbi et skipsvindu og et maleri av en seilskute. To andre skipsbilder forsterker den maritime følelsen. Et lite bilde av et troll gir et forvarsel om hva som venter ovenpå.

interiørDet blå rommet.

Orientalsk følelse og bibliotek
Andre etasje har to soverom. Det ene har et lyseblått tema, det maritime inntrykket fortsetter i form av et nytt bilde av to seilskuter. To papirvifter gir en orientalsk følelse, mens et troll midt på gulvet, et titalls kosedyr og et par meterhøye nisser gjør at en aldri trenger å føle seg ensom i dette rommet. Møbler, gulv, gulvteppe og frysebag er ikke tilfeldig plassert, alle elementene går i blåtoner. Neste soverom har en grågrønn tapet med lyse blomster. Biblioteket viser et rikt utvalg svensk litteratur, takkekortsamlingen står over bokutvalget, og i vinduskarmen er det funnet plass til en telefon og syv potteplanter.

Les også: Han bygde et slott på soverommet til datteren

interiørLitt av hvert i den grønne trappen. Merk skiltene som viser vei til utmaninge, friheten og lyckan.

Gresstrapp og skattekiste
For å finne badet må en ned trappen igjen, og følge denne videre ned til kjelleren. De nederste trinnene har en fiffig gressgrønn farge. For å komme ned til badet passerer vi samlingene av arbeidshansker og gummistøvler. To av trappetrinnene har fått plassbesparende skohyller.  Videre forbi en stige, en skattekiste og tre brannslokningsapparater. Hobbyverkstedet har et visst museumspreg, da det er fyllt til randen. Badet er tilnærmet spartansk møblert, men et hjørneskap i tre og et rikt utvalg opphengte hyller i variabel stil gir god plass til kosmetiske produkter.

interiørMange detaljer også i dette rommet.

Elefant, tiger og panter
Tilbake i første etasje er vi inne i sentrum av denne interiør-oasen i Falköping. Elefant, troll, funksjonelt fjernkontroll-stativ, en rosa panter, seilbåtputer og et rikt utvalg veggpynt er noe av det vi kan oppleve her. Et titalls planter bedrer oksygentilførselen. En flyvende Jon Blund i taklampen gir en god start på middagshvilen i sofaen. Etter en kort lur, for alle disse inntrykkene tar jo på, kan vi fortsette gjennom stuen. Her beskuer vi tigeren, taklampesamlingen og middelaldervåpnene på veggen. Tre gitarer er dandert rundt et bilde av en kanin. Dansebandet Mats Bergmans titter fram fra platesamlingen.

Les også: Mobilen er din nye husnøkkel – se video

interior10En rik samling skjærefjøler

Pappfisk og grytekluter
Over kjøkkenvinduet kan vi nyte skjærefjølsamlingen. Dette vinduet har også syv potteplanter, og gir inntrykk av en slags symmetri med soverommet i andre etasje. Kjøkkenbordet er dekorert med duker, fjernkontroller og kakebokser, og gir et avslappet inntrykk. Gryteklutsamlingen er dandert rundt komfyren. Husets maritime tema forsterkes gjennom skjærgårdsfliser på kjøkkenveggen, og en pappfisk på det ene skapet. Kjøleskapet har, nesten litt skuffende tradisjonelt, et førtitalls magneter og bilder.

Har du sett noe mer ekstremt? Send en mail til lars@boligmani.no

Les også: Møblene som gjør naboene sjalu

Foto: svenskfast.seTags:
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close