Interiør

Publisert 3 august 2016 | av

Liten forandring – stor effekt


Trenger stuen din litt fornyelse? En liten forandring kan ha stor effekt.

Lysten på forandring kommer snikende. Og det er slett ikke sikkert vi har tid eller råd til et stort prosjekt. Da kan det være at en mindre forandring kan være det lille som manglet. Her kommer seks forslag som kan være prikken over i-en:

Mal en vegg

Hvis du lever i lyse rom og lite farge, vil en farget vegg gjøre stor forskjell. Den grå sofaen «kvikner» til når den får en bakgrunn å støtte seg mot. Stadig flere oppdager at det er godt med farge på veggene. Rommet får mer karakter og atmosfære. Det er ikke uten grunn at hotell og restauranter i økende grad innreder med farger. De lever av å få gjester til å trives. Og kunstgalleriene har oppdaget at farger også er god bakgrunn for bilder.

content pictureEn malt vegg vil gjøre stor forskjell i heimen.

Rolig sone med teppe

Ser suen din ut som en møbelutstilling? Løsningen kan være et teppe. Når møblene samles på et teppe fungerer det som en ramme som samler og holder møblene «nede» på gulvet. Tunge møbler på lyse gulv trenger ofte hjelp til «å lande». Et teppe er mykt for føttene og behagelig for øyet.

Les også: 8 triks som gjør stuen din "større"

content pictureEkstratips: Tapetet med horisontale striper gir den lyse veggen karakter.​

Demp tv-en

Synes du tv-en er en stor svart boks som troner i rommet? Selv avslått tar den altfor mye oppmerksomhet? Et triks kan være å male feltet bak «boksen» mørk grå. Da vil den gå litt mer i ett med veggen og tv-kroken blir roligere.

content pictureFor å dempe tv-en kan du male feltet bak mørk grå.

Farge på piano

Har du et piano som er litt slitent i lakken og byr på lite godstemning bortsett fra de gangene noen spiller på det. Det finnes råd; treverket kan friskes opp og få sin naturlige lød tilbake, eller du kan rett og slett male det. Hvorfor ikke gi det et par strøk med en knall fin farge, og la det bli «prikken over i-en» i stuen. Kanskje det blir enda mer gøy for poden å øve!

content pictureEt knall rosa piano spriter opp en hvilken som helst stue.

Stemningsfullt tapet

Fototapet eller tapet med et stort digitalt motiv kan endre hele opplevelsen av rommet på en, to, tre. Sett det midt på veggen, bak sofaen, ved spisebordet eller i hjørnet som ramme rundt godstolen. Du kan ta naturen inn, eller gjøre veggen til et stort kunstverk. Du kan leve med reiseminner eller bo personlig blant favoritter, det være seg biler, motorsykler, blomster, himmel eller hav. Ny tapetteknologi gjør det meste mulig. Du kan få laget tapet av dine egne foto eller velge i et «hav» av ferdige design.

content pictureVil du ha mest mulig forandring på kortest mulig tid? Da er fototapet løsningen.

Fargerike tekstiler gjør susen

Den enkleste veien til liten fornyelse er skifte av sofaputer. Ut i boden med de gamle, og inn med et par nye som kler sinnet og sesongen, så er mye gjort. Gardiner i friske farger er et annet alternativ. Husk at alle vinduene i stuen ikke må ha like gardiner. Har du en gammel morsom stol, kan den bli kronen på verket hvis den trekkes i et tekstil som bryter frekt med både stil og farger til interiøret forøvrig.

content pictureTekstiler pynter opp ethvert hjem. Skift ut de gamle, og vipps – så har du en synlig forandring i stua.

Les også: Slik innreder nordmenn stuene sine

Mari Andersen Rosenberg/ifi.noTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close