Interiør

Publisert 19 mai 2016 | av

Små eller store fliser?


Baderommet skal vare i mange år. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom alle valg som tas når du pusser opp – blant annet om du skal ha store eller små fliser.

Det er mange valg som skal tas når badet skal få ny drakt. Her investerer vi mye penger, og vi bør forsikre oss om at valgene vi tar er de rette for oss. De aller fleste går for fliser på baderomsgulvet, og mange velger også å legge fliser på veggene. Men hvilken farge skal du gå for? Skal du velge ensfargete eller mønstrete? Liggende eller stående? Og hva med størrelsen – tar det seg best ut med små eller store fliser?

Funksjon og estetikk

Det valget du tar, om det er store eller små fliser, bør være et resultat av en overveielse mellom flere komponenter. Både funksjon og estetikk er viktig når du skal pusse opp badet. Derfor må du både tenke på hvilken atmosfære du ønsker å skape, og ta i betraktning de praktiske funksjonene til flisene.

content pictureDet er mye du må tenke på når du skal velge fliser. Valget bør tas på grunnlag av smak, ønsker for atmosfære og praktiske egenskaper.​

Populært med større format

– Det er veldig populært med fliser i større format for tiden. Det er ikke noe nytt, men det synes mer og mer. Det har tidligere vært mye 30×30, men nå vil flere ha 45×45 eller 60×60, forteller Henrik Andersson hos Golvabia.

Han mener at større format fint kan passe på mindre baderom.

– Store fliser har den fordelen at rommet kan føles litt større, så ikke vær redd for å legge store fliser i små baderom. Det føles også ofte renere, fordi du har mindre fuger. De større flatene gjør det også veldig enkelt å holde rent, sier han.

content pictureStore fliser kan få rommet til å se større ut.​

content pictureDet er "hot" med fliser i stort format – og de er også enkle å rengjøre.

Skap en spafølelse

Mange ønsker en spafølelse på badet – litt luksus i hverdagen. Og da er det enten eller – ikke noen mellomting.

– Vil man ha en spafølelse, velger man som regel enten veldig store fliser eller veldig små. Ofte har man da også samme fliser på gulv og vegg. Det er ganske populært nå, sier Andersson.

Ifølge han kan små glassfliser gi badet et hotellpreg.

– Mange synes det kjennes litt eksklusivt ut med for eksempel små mosaikkfliser. Da får du litt hotellfølelse, sier han.

content pictureMed små mosaikkfliser kan du skape en spafølelse på baderommet.


content pictureDu kan velge glassmosaikk i mange ulike farger, slik at du kan sette et personlig preg på badet.​

Mari Andersen Rosenberg/ifi.noTags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close