Interiør Loppemarked-inspirasjon

Publisert 1 juni 2017 | av

Slik finner du skattene på loppemarked


Loppemarkedsesongen er over oss, og det er skatter å finne i skolegårder og gymsaler landet over. Her kan du shoppe uten så mye som en skramme hverken på lommeboka, miljøet eller samvittigheten. Ta med deg litt inspirasjon og noen tips på veien og kos deg på loppis denne helgen!

 Baderomsartikler og stoler fra loppemarked
Store potter er overalt for tiden. Helt nydelige om man fyller de med vann og legger i en blomst fra hagen. Veldig lett å få tak i på loppemarked! Foto: Pinterest.com


Få oversikt

For det første lønner det seg å finne en oversikt over alle loppemarkedene i ditt område noen dager før slaget. Loppemarkeder.com har en veldig fin oversikt for Oslo og omegn, og ellers kan lokalaviser rundt om i landet bistå med info på annonsesidene. Slik kan man legge opp en logisk rute så du kan velge det stedet som er nærmest eller dra til et område der det er flere markeder.


Finn fiffen

Stoler fra loppemarked. Foto: Petra Bindel for Elle Interiør Sverige

Er man ute etter gamle klenodier eller merkeklærfra forrige sesong til 50 kr posen, så finn for all del fiffen. Du vil ikke ha med en gnien, designorientert Løkka-mamma å gjøre når du finner noen sjeldne tallerkener fra 60-tallet. Hold deg unna de mest trendy stedene der gjennomsnittet av de lokale kan designhistorien sin, og beveg deg heller ut i forstedene, gjerne vestkanten, der forbruk av dyre kvalitetsvarer sitter løst.
 

Vær inspirert på loppemarked

En tur i frisk luft er god trim for kreativiteten, og om du allerede har skaffet deg litt inspirasjon på forhånd, er sjansen stor for at du ser potensial du ellers ville oversett. Du vil ikke oppdage den perfekte kommoden for stua di i et blad en uke etter du overså en slitt versjon på loppemarked.

Ikke la deg stoppe av at det kun er én av den fantastiske
stolen du finner. Samle én hver gang og få til noe så
vakkert som denne spisestua. Foto: Petra Bindel

Dra den første dagen

Det lønner seg å komme tidlig den første dagen loppemarkedet arrangeres. Dette sier seg jo selv, men det er fort gjort å vente til søndagsettermiddag hvis prioriteringene heller litt i retning sofaen. Man må ofre litt for å lykkes på loppis, men en unik skatt for en femtilapp er god lønn for strevet (vaffel funker også).

Les også: Interiør-sjokk 


Pass på hvem du kjøper av

Velg person i gul vest med omhu, det er mye penger å spare på å plukke ut en person som ser ut som hun/han har en helt annen estetikk enn deg. De vil ikke sette like høy pris på varene som du ser på som skatter. Undertegnede fant en gang en fantastisk gammel skinn-fiskerveske på loppemarked som den gamle dama bak disken ikke ville ta i engang. Hun var så glad for å se den forsvinne at jeg fikk den gratis. 

Persiske tepper og bokhylleVenstre: Gamle persiske tepper over hele linja. Foto: indecora.com. Høyre: Gamle pocketbøker har fine gulnyanser og fungerer som subtil tekstur i flokk med ryggen inn i bokhylla di (tell til tre alle bibliotekarer). Foto: indoorsoutdoors


Ta flere ting av gangen

Hvis du har funnet mange ting du vil ha så lønner det seg å spørre om prisen på de samlet, da får du som regel en mye lavere pris enn om du får hver ting prissatt for seg.


One of a kind

Tingene som ligger strødd ut over campingbordene i garasjer og gymsaler er helt unike. Ikke bare er de billige, de har også en sjel som nye varer aldri kan konkurrere med.

Håndheklede sengetepper fra loppemarked

Det er noe eget ved å omgi seg med ting som få andre har, og som har levd livet før de endte som kuriositet i hylla di. Som om ikke det at de lar være å ødelegge jorda var nok!

Ettersom det kun er en av hver, og din potensielle yndlingsting kan bli kjøpt av noen andre i dette sekund er det lurt å ta en kjapp runde rundt hele loppemarkedet med en gang for å få en oversikt og sikre seg åpenbare skatter før du går gjennom i helgetempo.

Se etter håndlagede varer! Det mangler ikke på håndverkskunnskapene til beste- og oldeforeldregenerasjonen – og heller ikke på de som prøver å kvitte seg med gamle gaver. Håndheklede duker og tepper og spesiallagde skrivebord er bare noen av de håndlagede skattene du kan få tak i. 

Se etter godt håndtverk – det er gått med noen
oldemortimer til håndheklede sengetepper.
Sett pris på de. Foto: pinterest.com/

Gratis kreativitet til loppemarkedet

Uansett hvilken stil du følger, bevisst eller ubevisst, blir to rom innredet med lopper aldri helt like. Det er stua til kreative Emily Henderson et godt eksempel på. Den lekne blandingen av materialer og stilarter gir rommet personlighet og liv. Se noen eksempler under, få inspirasjon, og les morsomme avsnitt fra denne deilige damas designstudio i LA her. Kos deg på loppemarked!


Loppemarked-inspirasjonfoto: Zeke Ruelas, stylebyemilyhenderson.com

Loppemarked-inspirasjon
foto: Zeke Ruelas, stylebyemilyhenderson.com

Dette innlegget ble originalt publisert i mai 2015Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close