Interiør

Publisert 24 mars 2015 | av

Rent bad med enkle midler


Det finnes et hav av rengjøringsprodukter på markedet. Og det finnes stadig flere spesialiserte produkter til hver oppgave. Hva trenger vi egentlig? Og hva er forskjellen på alle flaskene på rekke og rad i forretningen?

En av mange aktører i dette markedet er Krefting, og vi tok derfor en prat med Ingrid E. Øvregard, som er ansvarlig for Plumbo-produktene, og hennes råd for hvordan renholdet kan gjøres bedre og enklere. Hennes første tips er å ha en spray for den daglige rengjøringen:

– Vi har en rengjøringsspray som er spesielt beregnet for effektiv, daglig rengjøring av toalett, vask, kraner, speil og fliser. Dette er et middel for deg som vil oppnå et skinnende rent bad – helt uten skjolder eller striper. Plumbo WC, Vask & Speilglans inneholder bakteriedrepende midler som gjør den ekstra godt egnet på og rundt toalettet. Rengjøringsmiddelet kan med fordel benyttes til daglig vedlikehold for å holde bakteriefloraen nede. Spray på og tørk av, tipser hun.


content picture

Ikke glem dusj og badekar

Dusjhodet er en av badets betydeligste bakteriebomber, hevder Øvregard.

– Mange forbrukere etterlyser sprayproduker til badet som effektiv fjerner både fett og kalk. Plumbo Rengjøring Bad & Dusjrens inneholder også desinfiserende midler som dreper bakterier og hindrer soppdannelser. Produktet kan, i motsetning til mange andre baderomssprayer, også brukes på materialer som naturstein, marmor, aluminium, kobber. Middelet sprayes ganske enkelt på flatene du vil rengjøre, du lar den virke i cirka ett minutt og tørk over med våt klut eller svamp. Skyll med kaldt vann. For grundig desinfisering bør middelet få virke i om lag ti minutter.


content picture

Klosettet trenger jevnlig renhold

Undersøkelser viser at det kan gå svært lang tid mellom hver gang toalettskålen får seg en skikkelig omgang med børsten og et effektivt rengjøringsmiddel. Dette er et forhold som er enkelt å gjøre noe med i følge Kreftings rengjøringsekspert:

– Vi har jo Plumbo Clean WC Rens, som er en desinfiserende aktiv gel som både dreper bakterier og gjør toalettet skinnende og hygienisk rent. Dette er en WC-rens som fjerner smuss, avleiringer, kalk, urinstein og misfarging. Den er uten klor og har en frisk duft av eukalyptus. Ønsker du å desinfisere toalettet grundig lar du WC gelen jobbe i toalettskålen i rundt 20 minutter før du skyller ned. 


content picture

Avløpsrørene gror til

– Når vi vasker badet glemmer vi ofte å vaske rørene samtidig, minner Øvregard oss på. 

– Det er lite synlig, men likevel betydelige mengder med skitt som samler seg i rør og avløp på badet. Du merker det kanskje ikke før du merker at det tar lang tid før vannet forsvinner ned i sluket. For å forhindre at det skjer, kan du for eksempel benytte et produkt som Plumbo Rørvask jevnlig for å rengjøre rørene og unngå at de tetter seg. Rørvasken inneholder ikke klor, den er biologisk nedbrytbar, men likevel sterk nok til å løse opp fett og fjerne vond lukt. Har skaden først oppstått og røret er tett er det enkelt å bruke Plumbo Proff Aktiv Gel eller Plumbo Heavy Gel for å løse dette problemet. 


content picture
Harald Sola Berentsen/ifi.noTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close