Interiør

Publisert 19 mai 2015 | av

Slik gjør du et stramt kjøkken mykere


Kjøkkenet er et rom det gjerne passer å trekke inn litt humor og lekenhet. Stemningen skal gjerne være litt løs og ledig. Har du et lukket kjøkken står du fritt til å leke deg, men ikke vær redd for å vike litt fra helheten dersom du har åpen løsning heller.

Det er fullt mulig å skape sammenheng i rommet uten å velge nøyaktig samme vegger og tekstildetaljer i hele den åpne løsningen. Velger du noen av de samme fargetonene, kan rommet henge fint sammen selv om det deles inn i ulike soner. Hent opp farger fra tapetet eller veggfargen på kjøkkenet i detaljer i stuen eller omvendt, så vil du se at det hele virker både variert og harmonisk.


content picture

Tenk vaskbarhet

Et evig tilbakevendende spørsmål på kjøkkenet er «kan det vaskes?». Ikke så rart, for kjøkkenet utsettes for mange forskjellige påkjenninger i de ulike sonene. Veggen bak koketoppen må tåle hyppig vask, det samme med gardinene i nærheten. Og alle som har hatt barn i hus vet at spagettisaus opp etter veggene ikke bare er et tenkt scenario.

Det finnes utallige tapeter med god vaskbarhet. Hvert eneste tapet i tapetbøkene er merket med vaskbarhet – se etter de med tre bølger. Faller du likevel for et tapet som ikke har de samme vaskeegenskapene, kan det være en god idé å forsegle tapetet med en matt lakk. Da stiller det straks langt sterkere i kampen mot vaskekluten. Over benkeplaten kan naturligvis tapetet også forsegles ved å montere opp en glassplate foran. 


content picture
content picture
content picture
Åshild Nyhus Tyssen/ifi.noTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close