Interiør Lilla soverom skal få fart på sexlivet

Publisert 29 november 2015 | av

Dette gir deg mer sex – og dette får deg til å sovne


Sover du dårlig, eller har sexlivet begynt å dabbe på? Mal veggene på soverommet, så slipper du å kjøpe ny seng eller bytte ut partneren. Effektivt, rimeligere og desidert mye hyggeligere.

Vi tilbringer så mye som 1/3 av livet på soverommet. Det ringer derfor liten tvil om hvilket rom i hjemmet som er av de viktigste å trives i. Her er det spesielt viktig å tenke gjennom hvilken stemning og atmosfære man ønsker. Enten det er en god natts søvn eller kos som står på ønskelisten.    

Les også: Slik får du et soverom som skriker sex

Nina-Klaeboe-Morkve-foto

Nina fra Jotun kan mye om fargevalg

Gode fargeprioriteringer

Interiør og fargedesigner i Jotun, Nina K. Mørkve, synes at alle bør prioritere trivsel på soverommet. Behovet for sanselig påfyll kan oppfylles ved bruk av farger som virker avslappende eller bringer frem sterke energier. Farger påvirker hver enkelt ulikt, og ikke alle trives med det samme. Det finnes derfor ingen fasit på hva som er rett og galt.  

– Riktig fargebruk kan oppleves som en berikelse. Godt gjennomtenkte fargekombinasjoner skaper enkelt et rom det er hyggelig å være i, sier Mørkve.

Hotellromfølelse

Ønsker du en god natts søvn kan blått virker beroligende og senke pusten din. Blått oppleves som avslappende, friskt og behagelig. I tillegg er fargen ansett som den mest attraktive på fargeskalaen. Den skaper en myndig tilstedeværelse i interiøret, og oppleves tidløs og allsidig.

– Majoriteten av nordmenn velger matte, myke farger på soveromsveggene, og fargen som regjerer er blå. Vi ser langt mindre kvikke, kulørte fondvegger. Veggflatene skal gi oss et nedtonet, elegant og rolig uttrykk. Vi vil ha den samme følelsen vi ofte får på hotellrom, sier Mørkve.

Les også: 7 trinn til hotellstil på soverommet

Soveroms-farge og påvirking på sex-livEt eksempel på en god blå soveromsfarge. Veggfargen heter "LADY Pure Color 4638 Byge". (FOTO: Jotun)

Hun forteller at fokuset hos det norske folk ligger på farger som beriker hverdagen med harmoniske samspill og vakre nyanser. Farger som utfyller hverandre og som vi trives med er det ganske enkelt og fint å leve med.

Les også: Enkel inspirasjon til soverom

Sexlivet kan påvirkes av stoff og farger

En undersøkelse utført av den britiske butikkjeden Littlewoods, viser at det er flere ting som spiller en rolle på hvilke lyster som blir trigget.

Lilla og rødt ligger på topp av farger som gir mye sex. Samtidig handler det mye om hvilke farger man liker og finner naturlig å ha på veggene. Liker man ikke rødt og lilla, er vel sjansen for at det blir fart på sakene mindre. Det aller viktigste er at man trives. 

Lilla soverom skal få fart på sexlivetLilla soverom skal få fart på sexlivet. (FOTO: Elizabethgann)

Ifølge undersøkelsen, som har blitt utført på 2000 britiske par, har fargen på soverommet mye å si på hvor mange ganger man har sex i løpet av en uke. Det er lilla, rødt og lyseblått som dominerer. Grå, hvit og beige er fargene du bør styre unna.  

Undersøkelsen kom frem til at parene hadde sex følgende antall ganger i løpet av en uke: 

Lilla – 3,49

Rød – 3,18

Blå – 3,14

Rosa – 3,02

Svart – 2,99

Marineblå – 2,76

Gul – 2,43

Oransje – 3,36

Brun – 2,10

Hvit – 2,02

Beige – 1,97

Grønn – 1,89

Grå – 1,80

Stoff på dynetrekk og laken kan også være en sex-trigger. Blant annet bidrar silke og sateng til mye sex. Er du den som pakker deg inn under dynen, ligger du an til å måtte ligge der alene også.

Les også: Forbedre soverommet med enkle grep

Så mange ganger i uken hadde parene sex når det kom til stoff:

Silke – 4,35

Bomull – 2,72

Nylon – 2,35

Polyester – 2,33

Dyne – 1,80

Lilla redder ikke forholdet

Både rødt og lilla kom på topp i undersøkelsen over farger som gir mest sex. Påstanden om at fargene gjør underverker for sexlivet tror ikke Mørkve det ligger noe i. Hun mener en lilla farge ikke kan redde et slitent par som sitter i sofaen uten å bidra til en hyggelig atmosfære i hjemmet.

Rødt er en farge som øker adrenalinnivået og diskusjonslysten, og hun tror imidlertid ikke dette er effekten man ønsker seg på et soverom. Bruk av sterke røde, gule og oransje farger signaliserer energi. De passer på rom hvor man ønsker kreativitet og våkenhet. For noen kan jo dette passe ypperlig på soverommet, for andre ikke. 

– Jeg drister meg til å foreslå at man kan brette opp ermene og trekke ansiktet ut av andre duppeditter som opptar oppmerksomhet. Finn heller fram malerkosten og skap fornyelse på soverommet. Det kan bære fram frukter uansett farge, sier hun.

Hvis man for eksempel bruker en luktfri maling kan man bare male og gå og legge seg. Eventuelt kan man rekke ”en kjapp en” mellom strøkene. Man må sørge for å holde fokus, for malingen tørker raskt.

– Det eneste røde jeg anbefaler for soverommet må i så fall komme i et glass og hete rødvin, avslutter Mørkve.

Les også: Kreative senger – se topp 10 herTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close