Interiør

Publisert 10 desember 2019 | av

Unngå julens ekle fettkrise


– Plumbo har definitivt høysesong i desember. Det er mange som sliter med at mye fett fra julematen bygger seg opp i kjøkkenvask og avløp, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Råd nummer én er naturligvis å ikke helle for mye fett i rørene. Men i praksis er det ikke alltid like enkelt å unngå, så da er det preventive tiltak som gjelder.

– Plumbo Rørvask er et produkt du alltid bør ha i skapet for å unngå at rørene blir tette, sier Løvaas.

Rørvasken er uten klor og biologisk nedbrytbar, men samtidig sterk nok til å hindre at rør går tett og til å fjerne vond lukt. Ved å fjerne fett, slam og matrester jevnlig har man også gjort en god jobb i forhold til å forhindre rotter i kloakk- og avløpssystemet.

Rena Rör fra Nitor er en annen effektiv, preventiv variant. Dette er et langtidsvirkende, mikrobiologisk avløpsmiddel som forebygger tette rør og vond lukt.

 

 

 

 

 

content picture

Førstehjelp ved stopp

Men når uhellet ført er ute og vasken er tett, må man gå sterkere til verks. Da er det proppløsere eller avløpsåpnere som gjelder. De ulike produsentene har ulike produkter til dette formålet. Akol Pluss Proppløser og Avløpsåpner fra Kemetyl er eksempler på effektive varianter som kan brukes i alle vasker og sluk. Det samme gjelder alle varianter av den tradisjonsrike Plumboen, som fortsatt er like aktuell.

– Plumbo finnes i både gel- og pulverform. Det enkleste å bruke er en av gel-variantene, de er idiotsikre, tipser Løvaas.

Avløpsåpnerne er uansett ikke vanskelig å bruke, men det er alltid viktig å lese og følge produsentens anvisning på flasken.

 

 

 

 

 

content picture

Åshild Nyhus Tyssen/ifi.noTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close