Interiør Vågalt interiør

Publisert 30 oktober 2015 | av

Nordmenn må bli mer vågale på interiør-fronten


Ifølge Prognosesenteret vil nordmenn i år bruke 64 milliarder kroner på oppussing. Inspirasjonen hentes fra de samme interiørmagasinene, oppussingsprogrammene på TV og det siste naboen gjorde med stua si. Man kan med fordel bli mer vågal, og kjøre sin egen stil.

Duse pastellfarger er denne høsten byttet ut med naturens farger. Terracotta, grønt og blått regjerer i mange norske hjem. Grønne planter, kobber, marmor og metall er det nok få som kan nekte for er både trendy og stilrent. Men har du innredet hjemmet ditt slik, er du nok fortsatt "bare en av mange". Hva med å tenke litt utenfor boksen? Tenk nytt, vær kreativ og eksperimenter med farger.

kobber har blitt en sterk interiør-trendKobber-detaljer er å finne "overalt" om dagen. FOTO: purodeco.com

– Vi er interessert i å ha det fint rundt oss. Noen få går mot strømmen og er først til å ta inn over seg nye trender, mens resten gjerne følger etter en stund etterpå, sier interiørdesigner i Intro-design, Mia Kjeldstad Hansen.

Typisk norsk

Som kjent er nordmenn glad i å bruke penger på oppussing, og vi fornyer oss oftere enn de fleste. Vi er generelt opptatt av kos, og ofte spiller det ingen rolle hvordan det ser ut, så lenge det er koselig.

Det er forskjell på når man henger seg opp i trender og hvordan de treffer befolkningen. Interiøret ender ofte opp med å bli likt i de tusen hjem. 

– Man kan spørre seg selv, er det ”galt” å like det samme som alle andre? Noen vil kalle det saueflokkmentalitet, men på den andre siden er det bare en stilretning som treffer godt hos mange, sier Kjeldstad Hansen.

Les også: Her er høstens mest fiffige interiørnyhet

Se nytt på gammelt

Kjeldstad Hansen forteller at hver enkelt bolig aldri vil bli helt lik, og at de fleste har noen gjenstander med personlige detaljer som gjør det til et hjem.

­– Jeg tror man kan være flinkere til å se hvordan man kan bruke det man allerede har på en ny måte. Å flytte på ting kan for eksempel ha stor effekt, sier Kjeldstad Hansen.

Hun oppfordrer til å plukke frem arvestykker og andre gjenstander som fortjener å vises frem. Mange har arvet gamle gjenstander som det ligger historie i, og som har stor personlig verdi. At det ikke passer sammen med den stilen du har, er det som gjør at hjemmet ditt får en personlig og særegen atmosfære. Det er ikke nødvendig at alt er i samme fargetoner som resten av hjemmet, da det nettopp er variasjon som bryter.

– Det trenger ikke å passe sammen så lenge det har en viss tilhørighet til hverandre, sier Kjeldstad Hansen.

Vågalt interiørTil venstre: Eksempel på gamle gjenstander som hjelper til med å gjøre interiøret unikt (FOTO: Hverdagslykkelise)
Til høyre: En herlig kombinasjon av vågale fargevalg og en gammel detalj (FOTO: Nydeligflott)

Les også: Kunsten å bo med fargerTags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close