Kule Boliger

Publisert 29 september 2015 | av

Forlot A4-livet og bygget «hobbithus» i skogen


Den tidligere nyhetsfotografen ble lei av sin normale tilværelse i sitt vanlige hus, og bestemte seg for å forfølge barndomsdrømmen om å bo i et hjemmesnekret "fort" i skogen. De siste 25 årene har han levd et enklere liv som gir ham alt han trenger.

Nettstedet Faircompanies.com publiserte forrige uke en video-reportasje om Dan Price, en amerikaner som de siste årene har fått mye oppmerksomhet for sin bosituasjon. I reportasjen får man et solid innblikk i hverdagen til mannen som bor i skogen i sin egen, hjemmesnekrede verden. 

Les også: Sondre bygger minihus på 14 kvadrat – på tilhenger

Leier 4000 kvm for 100$ i året

I Oregon, USA, har Price skaffet seg et landområde i skogen, tilnærmet gratis. Eieren lar ham disponere landet for rundt 100$ i året, ifølge Price selv. På det 4000 kvm store området har han gravd ut et lite hobbithus med to rom og et ett-roms studio der han jobber. Han har bygget seg en utedo, en terrasse ved elven med dusj og eget vannfilter, samt satt i gang treplanting i "hagen", der han også dyrker sine egne grønnsaker.

Utside-hobbithusDenne konstruksjonen har vært Dan Prices hjemsted de siste 15 årene, etter flere år i telt på eiendommen.

– Jeg bygde alltid "fort" da jeg var liten, og laget de finere og finere, helt til man faktisk kunne bo i dem, forteller Price til Faircompanies i den ferske videoreportasjen.

Da han var 15 år gammel leste han "Hobbiten" av J.R.R Tolkien, og lagde sitt aller første hobbithus.

– Det var bare et skittent hull i bakken, men drømmen var alltid å leve som dette.

InnsidenDan Price i sin egensnekrede stue under bakken.

BesøkUnder reportasjen til Faircompanies fikk 3 små mennesker være med og undersøke hobbithuset

– Jeg er veldig heldig

Dan forteller at han jobbet som nyhetsfotograf i 10 år, og hadde 5 års erfaring med å bygge hus før han begynte på dette prosjektet for 25 år siden. Både før den tid, og etter han flyttet ut i naturen har han reist verden rundt som backpacker. Han elsket tilværelsen i telt, og ville ta med seg følelsen til hjemstedet sitt.

– Jeg er veldig heldig. Jeg får leve drømmen min.

– Man kan kanskje kalle meg en "classy" uteligger. Eller en surfeboms! uttaler Price.

Les også: Du kommer til å forelske deg i dette minihuset på 26 kvm

Inn-til-soveromInngangen til soverommet i hobbithuset

SoveromHer tilbringer amerkaneren nettene

Lett å kjøle ned og lett å varme opp

Ifølge Price er dette en utrolig økonomisk måte å leve på. Han jobber ikke mye lenger, da alt han trenger er litt bensin til bilen sin, og mat til seg selv. Han spiser mest frukt og grønnsaker, hvilket han selv dyrker utenfor huset sitt.

– Det er veldig lett å kjøle ned huset om sommeren, og lett å varme det opp om vinteren, siden det ligger under bakken, forteller Price.

– Jeg tror det er derfor dyrene bor som dette.

Utside-hobbithus-2

RegnsdyrRådyrene i området ferdes ofte på Prices eiendom, og er ikke redd ham.

Les også: Vanvittig "trehus" med 63 leiligheter – midt i storbyen

Tillatelse fra kommunen

Price måtte få tillatelse til å koble seg på strøm-nettet, men bruker sitt eget vannfiltreringssystem som er koblet til elven ved siden av huset for å skaffe drikke- og vaskevann. 

Langs elven har han også bygget seg en liten uteplass:

TerrasenMøblene, både i og utenfor hobbithuset, er hjemmesnekret av materialer han enten har funnet eller fått gratis.

Like bortenfor huset han bor og sover i, har han gravd ut et lite studio der han jobber med magasinet sitt "Moonlight Chronicles" – en samling med tegninger og historier fra reisene hans som backpacker:

Studio-ute    Studio-inne    

Ta en titt på hele reportasjen til Faircompanies, og få et innblikk i et simpelt liv som har lite til felles med den materialistiske tilværelsen til de fleste av oss:

 

Les også: Han bygde virkelighetens hobbithus

Foto: Skjermdumper fra Youtube/Kirsten DurksenTags: ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close