Ukens Bolig

Publisert 22 april 2015 | av

Gotisk kirke i Notting Hill ble drømmebolig


Denne kirken tilhører den eldste menigheten i Notting Hill midt i London. Kirken er fra 1853, senere påbygd på 1860-tallet.

I 2001 bestemte menigheten seg for å videreutvikle den gotiske kirken. Mens de beholdt de nedre etasjene for seg selv, fikk de med hjelp fra eiendomsutvikleren Manhattan Loft Corporation bygget om de øvre etasjene til 10 leiligheter. I tillegg fikk de diskret bygd en ny toppetasje som nesten ikke synes fra gateplan. De nye boligene finansierte rehabiliteringen av hele bygget, også de delene som menigheten beholdt.

Leilighetene sto ferdig i 2004, men allerede i 2008 startet en ny ombygning. Arkitektkontoret DOSarchitects fikk i oppdrag om å slå sammen og bygge om flere av boenhetene til en stor leilighet. Resultatet ser du her.

kirke ble luksusleilighet

Leiligheten ble på 400 kvadratmeter. Eierne ville ha det åpent og luftig, og det fikk de. Boligen er sentrert rundt den åpne stuen med dobbel takhøyde. Store kirkevinduer sørger for at rommet bader i naturlig lys. Det var viktig å finne en balanse mellom det moderne og de opprinnelige gotiske detaljene, som ble bevart i så stor grad som mulig. Moderne innretninger som ventilasjon, lyd, bilde og lys er bygget inn og skjult i vegger og himling.

Les også: Løsningen på arealproblemet

kirke ble luksusleilighet

Mens selve leiligheten har et svært nøytralt fargevalg, er møblene desto sprekere. Fargene rosa og lilla går igjen i hele boligen.

kirke ble luksusleilighet

Legg merke til de to digre Luxos L-1-arkitektlampene på hver side av sofaen. Denne megavarianten av den norske designklassikeren designet av Jac Jacobsen i 1937, som det er solgt utrolige 25 millioner eksemplarer av, er nesten fire meter lang om den strekkes helt ut. Og den er ikke billig!

Les også: Denne boligen er spesiell på flere måter

kirke ble luksusleilighet

kirke ble luksusleilighet

kirke ble luksusleilighet

kirke ble luksusleilighet

Badet er en gjennomsiktig boks på hovedsoverommet.

kirke ble luksusleilighet

Og det frittstående badekaret er plassert ute i rommet, ved vinduene. 

kirke ble luksusleilighet

kirke ble luksusleilighet

Les også: Forlatt kirke ble moderne drømmehjem

Foto: DOSarchitectsTags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close