Kule Boliger

Publisert 28 mai 2015 | av

Denne boligen er ikke for de sjenerte!


I spalten "Kule boliger" vil vi denne uken ta et tilbakeblikk på noen av de absolutt kuleste boligene vi har skrevet om. Først ut er denne skatten fra Barcelona.


Å bo i en leilighet i første etasje er for mange litt for ekshibisjonistisk. Hvis det i tillegg er snakk et omgjort butikklokale med store vinduer rett ut mot gata gjør ikke det saken noe bedre. Hva om veggene inn til badet i attpåtil er i glass slik at du kan se rett inn på do fra entreen? Vel, sånn ville de gjøre det her!

Det skal dog sies at designerne i designbyrået Egue y Seta har kommet opp men en god del kule og interessante løsninger for å gi boligen mest mulig lys, men samtidig (delvis) hindre innsyn utenifra.

stue:kjøk

Boligen som tidligere har vært en leketøysbutikk i utkanten av Barcelona i Spania er i dag totalrehabilitert og bygget om til en supermoderne bolig.

Lamellgardiner gjør at beboerne selv kan bestemme graden av innsyn og dagslys. Videre har man flyttet hagen inn, og plantet en ”hekk” med bambustrær langs de store butikkvinduene som gjør innsynet utenifra mindre sjenerende. I tillegg er det jo også veldig kult. 

Les også: Forlatt kirke ble moderne drømmehjem

010

Det blanke betonggulvet på kjøkken og stue, samt kjøkkeninnredningen i stål gjør at man får mest mulig ut av lyset som reflekteres og sprer seg i de blanke overflatene. Spottene i gulvet langs den gamle mursteinsveggen skaper en dramatisk effekt.

005

Designerne sørget for å installere mange lyskilder som tilfører lys på forskjellige måter, for eksempel skjult belysning i himling og over kjøkkenskap, spotter i gulv og mellom trærne, og mer tradisjonelle taklamper.

019

"Takvinduet" på bildet nedenfor er faktisk bare kunstig belysning, men plantene lever fint på det. Rundt buskene og de små trærne har de lagt bark.

Les også: Det er vanskelig å være ufattelig rik – så mye å velge mellom…

042

Boligen er nok ikke egnet for sjenerte beboere. Bildet over er tatt fra inngangspartiet, og bak plantene ser man rett inn på badet som bare er adskilt med en stor glassvegg. Bak der igjen ligger boligens eneste soverom.

Les også: Bli inspirert av denne originale loftsleiligheten

0241

På bildet over ser man gjestebadet, hvor man faktisk kan skyve igjen døra og være helt i fred!

planter2

Lyset fra inngangspartiet trekker gjennom badet og inn på soverommet. Men fra soveromssiden har de installert skyvedører for å kunne stenge av.

Les også: Denne sydenboligen har du neppe råd til

MFP18315

Walk-in-garderoben ligger helt innerst i leiligheten.

Les også: Nå kan du kjøpe verdens beste utsikt

0411

Hva synes du om denne boligen? Du kan se flere spennende boliger her

Alle bilder med tillatelse fra Egue y SetaTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close