Ukens Drømmebolig

Publisert 28 februar 2016 | av

Nå kan Michelangelos smellvakre villa i Toscana bli din


Toscana, nær Siena: Renessanse-kunstneren Michelangelos hjem er lagt ut for salg, og kan bli din for den nette sum av omlag 60 millioner kroner. Med på kjøpet får du egen vingård og sitronlund, det opprinnelige skjøtet og muligheten til å vandre i hagene som en gang tilhørte ett av verdenshistoriens største, kreative genier.  

Alltid drømt om å finne et perfekt åsted for å skrive Den Store Romanen? Eller å skape stor kunst mens du nipper til rødvin og endelig får satt ord på poesien din? Du finner neppe et bedre sted å gjøre det på enn i det siste hjemmet til den verdensberømte renessanse-kunstneren Michelangelo.

Les også: Hit flykter de søkkrike når dommedag kommer…

BM-MCH-1

Etter å ha lagt de siste strøkene med maling på mesterverket Det sixtinske kapell i Peterskirken i Roma, vendte Michelangelo Buonarroti nesen hjemover til Firenze og det vakre og fredfulle toskanske landskapet. I 1549 investerte han midler fra et langt liv som skulptør og billedkunstner i villaen som skulle bli hans siste hvilested.

BM-MCH-2

Kunstnerisk boltreplass

Villaen ligger i hjertet av den toskanske bondelandet, nær vakre Siena og en kort biltur unna historiske Firenze. Boligen er omkranset av olivenlunder og Chianti-vingårder.

Innendørs tilbyr villaen åtte soverom, syv bad, og hele 1 200 kvadratmeter leverom. På utsiden tilbyr boligen flott utsikt fra en liten åskam, frukt- og vingårder, en gammel olivenpresse for oljeproduksjon fra 1100-tallet, og et stort parkanlegg.

Les også: Nå er de snart klare! Er dette tidenes drømmebolig?

BM-MCH-3

Den nåværende eieren har ikke spart på noe som helst for restaurere hver millimeter av eiendommen til sin opprinnelige prakt. Det gjør at interiøret er luksuriøst og behagelig, samtidig som boligen har beholdt både renessansepreget og typiske toskanske detaljer, som det vakre taket av originale trebjelker – et karakteristisk trekk hos gårdshus i regionen.

 – "Kjær skulptør og borger av Firenze"

For de historisk interesserte finnes det også en helt spesiell gulerot ved et eventuelt kjøpt; det opprinnelige skjøtet på eiendommen fra 1549. Her omtales den nye eieren, Michelangelo selv, som kjær skulptør og borger av Firenze. Skjøtet har i seg selv stor pengeverdi.

BM-MCH-4

Les også: 5 fantastiske forlatte boliger

Alle bilder: Handsome Properties InternationalTags: , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close