Sponset artikkel Boliglån for unge

Publisert 26 januar 2015 | av

Dette gjør de fleste unge feil i boligjakten


Mange kjenner seg nok igjen: Du har begynt å tenke på å kjøpe din egen bolig. Det er lett å drømme seg bort blant alle boligannonsene på nett. Så finner du noe du liker. Hvorfor ikke stikke på noen visninger, det er jo bare å komme i gang, uansett. Du vil vente litt med å ta alt det styret med banken, det får komme etter hvert. Så skjer det. Du finner drømmeboligen! Men har du råd? Hva får du i banken? Hvor mye kan du by? Glipper boligen før du får sjansen til å legge inn bud?

– Vi opplever stadig at mange unge gjør ting i litt feil rekkefølge når de skal kjøpe sin første bolig, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB. – Banken vil gjerne gi deg boliglån, men du må la oss få sjansen til å hjelpe deg, legger hun til.

Sandmæl dnb
La banken få sjansen til å hjelpe deg, råder Silje Sandmæl. Foto: DNB

Faller du pladask for en bolig på visning, er det gjerne budrunde dagen etter. Hvis du ikke har avklart lånesøknaden med banken på forhånd kan drømmeboligen fort gå til noen andre.

– Jeg synes det er litt rart at noen fortsatt kvier seg for å snakke med banken. Tiden hvor du møtte opp i finstasen og     med lua i hånda er definitivt over, forteller Sandmæl.

Nå foregår det meste over nett. På DNBs boliglånssider finnes en døgnåpen chat hvor du kan spørre hjelpsomme boliglånsrådgivere om alt du lurer på.

– Mitt tips til alle som skal kjøpe bolig er å starte med å ta kontakt med banken så tidlig som mulig. Da står du mye sterkere og med nervene i behold når budrunden starter, legger Sandmæl til.

For å få en pekepinn på hva du kan få i lån kan du gå inn og teste din låneevne, og du kan finne ut hva et lån vil koste deg her

Det smarteste du kan gjøre er imidlertid å gå inn og søke om boliglån først som sist, så er du klar når drømmeboligen dukker opp. Når søknaden er behandlet vil du få et finansieringsbevis som forteller hvor mye du kan låne, og dette beviset omgjøres til et boliglån når tiden er inne.Tags: , , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close