Sponset artikkel enkel oversikt over kredittkort og lån

Publisert 2 mars 2017 | av

Hvordan velger du egentlig lånet ditt?


Hovedårsaken til at vi velger det lånet vi velger, er ofte selgeren vi "blir utsatt for", viser studier. Er dette den mest fornuftige fremgangsmåten?

Impulsive beslutninger

I 2012 utførte forbrukerrådet en undersøkelse å avdekke hva som sto bak valgene til lånetakere, når de skulle bestemme seg for et boliglån. 

– Valg av boliglån er preget av impuls og overdreven optimisme – og det legges ikke til rette for at forbrukeren kan ta rasjonelle og veloverveide valg. Prosessen er preget av raske beslutninger på for dårlig grunnlag, og det er selgerne som styrer hvilke boliglån som velges, rapporterer Forbrukerrådet i etterkant av undersøkelsen.

Ved mindre lån, som for eksempel billån eller forbrukslån, er det nærliggende å tenke at valgene våre er ennå mindre overveide. 

Unngår de gode avgjørelsen der det kan telle mest

Når vi har bestemt oss for å pusse opp kjøkkenet og tatt en rekke avgjørelser på benkeplater og fliser, har vi ofte tatt oss tid til å gå nøye igjennom alle alternativer, og kalkulatoren går varm når vi finregner på de minste prisforskjeller. 

Allikevel er det altså fort gjort å unngå disse overveielsene når oppussingen skal finansieres, enten dette er med kredittkort eller forbrukslån. Det samme er nok sant for mange når det gjelder valg av bil, bolig og andre lignende situasjoner.

En av årsakene kan være at man ikke føler man har helt kontroll på hva som finnes av alternativer der ute. Det kan føles som mye å sette seg inn i, med rentesatser, kredittfrihet og andre vilkår.

Så lite som skal til – så mye å spare

Det er imidlertid ikke så mye som skal til for å få en god og rask oversikt over hvilke lånetilbud som finnes der ute.

De siste årene har det dukket opp flere lett tilgjengelige og kostnadsfrie verktøy, som hjelper deg med å ta valg du kan spare mye på i lengden. Norsk Kreditt er et eksempel på dette, som gir deg et raskt overblikk over hvilke alternativer du har, enten du ønsker et kredittkort med flere rentefrie dager, eller leter etter det beste boliglånet for deg.

En forhastet beslutning kan koste deg mye mer enn planlagt, mens en velinformert beslutning kan spare deg for mer enn du tror.

Sammenlign de ulike tilbudene du får

Når du har kommet til fasen der du skal søke om lån, ta deg den lille tiden det tar å sammenligne de ulike tilbudene.

For å gjøre dette raskest mulig, enten det gjelder forbrukslån eller boliglån, kan du sende ut én lånesøknad som går ut til flere tilbydere samtidig. Norsk Kreditt AS viser deg hvordan dette gjøres, og gir deg dessuten oversikt over vilkår og renteeksempler på norske kredittkort.

Du mottar da flere tilbud samtidig, som blir enkle og greie å sammenligne, og du kan føle deg trygg på at du har tatt en god avgjørelse.

Les også: Tags: , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close