Sponset artikkel bsu er den sikreste investeringen

Publisert 9 januar 2015 | av

Vi vet det høres kjedelig ut, men du kommer til å takke deg selv etterpå


La oss starte med det åpenbare: Sparing er ikke særlig sexy. Men her er en funfact som bør være like åpenbar: Å spare i BSU vil antagelig være den beste risikofrie investeringen du gjør i hele ditt liv. Det høres kanskje kjedelig ut, men du kommer til å takke deg selv senere om du gjør som så mange andre tusen unge mennesker og kommer i gang med BSU-sparing.

Les i det minste det som står her, så du vet hva du eventuelt går glipp av!


Kort fortalt

Staten erkjenner at det for mange er vanskelig å komme seg på boligmarkedet. Derfor gir de store fordeler til dem som er flinke og setter til side midler til å bruke på bolig. De stiller noen betingelser, men fordelene er så store at du skal være en ganske rå investor for å ikke erkjenne at dette er ekstremt attraktivt.

  •  Du får 20% av sparebeløpet igjen på skatten. Har du spart 25 000 kr får du altså automatisk 5000 kr av staten, om du har hatt skattbar inntekt det samme året. Å få igjen penger på skatten er noe alle liker.
  • Bankens beste rente. Denne er gjerne dobbelt så bra som renten på en normal sparekonto. Sjekk renten her.
  • Når banken en gang skal behandle lånesøknaden din, ser de at du har vært ansvarlig og fornuftig. Det vil veie positivt i en helhetsvurdering og kan gi utslag både på om du får lån, og hvor mye de vil låne deg. Det handler om risiko: Hvis de får inntrykk av at det er attraktivt å låne ut penger til deg, ja så gjør de det.

Du kan se alle fordelene med å opprette en BSU-konto her


Mange dårlige unnskyldninger

De fleste av oss har tenkt det. ”Det er nå jeg er ung og trenger de pengene”. ”Jeg tar det som det kommer, jeg vet ikke engang hvor i verden jeg befinner meg om 3 år.” ”Jeg vil ikke låse pengene på en konto som jeg ikke kan ta pengene ut fra”.

Det finnes mange unnskyldninger, men husk at det deg selv det går utover. Det er du som går glipp av ”gratis” penger.

”Jeg vil ikke låse pengene. Hva om jeg trenger dem?”

Pengene ”låses” ikke før man går over til et nytt kalenderår. Hvis du virkelig trenger pengene kan du ta dem ut frem til 31 desember. Da mister du det attraktive skattefradraget, men du har i hvert fall fått bankens beste rente, som oftest er langt bedre enn på en vanlig sparekonto.

”Jeg er ikke så god til å spare”

Du kan spare et fast beløp i måneden, men du trenger ikke. Du kan like gjerne sette over hele beløpet på slutten av året, men jo tidligere du setter inn pengene, desto mer nytte får du av den gode renten. Skattefradraget er på 20% av sparebeløpet, så for hver 5.000 du sparer, får du 1.000 kroner tilbake på skatten.

Dette er den beste risikofrie investeringen du kan gjøre. Det finnes ikke noen annen investering som gir like bra risikofri avkastning. Hvem vet hvor lenge den gunstige ordningen varer. Har du ikke BSU fra før vet du hva du bør gjøre: Trykk herTags: , , , , ,
  • Abonner på vårt nyhetsbrev


Close